avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 714 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... reabilitare cazier
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

reabilitare cazier

in anul 2000 am avut niste probleme..3 dosare de fapt. 1 conducere fara permis si 2 furturi .dupa ce am fost condamnat sa facut contopirea pedepsei si am ramas la 3 ani care proveneau de la un dosar de furt.conducerea fara permis a fost gratiata in baza unei gratieri in 2002.am fost arestat in 2002 ianuarie si mam eliberat in 2003 decembrie..eu vreau sa fac scoala de soferi dar nu pot din cauza ca apare conducerea fara piermis in cazier.cit trebuie sa mai astep sa pot face reabilitarea ?
Nu aveti drept de conducere pana cand intervine reabilitarea ,deci pana in momentul in care va fi curat cazierul...

Prin intermediul institutiei reabilitarii se incearca reintegrarea faptuitorului in societate.Astfel ,ea se dispune de drept sau poate fi ceruta in fatza instantei de judecata ,printr-o cerere de reabilitare.
Reabilitarea de drept intervine in cazul condamnarii la amenda sau la pedeapsa inchisorii care nu depaseste 1 an, daca in decurs de 3 ani de la executarea pedepsei condamnatul nu a savarsit o alta infractiune. Reabilitarea judecatoreasca se acorda la cererea fostului condamnat, de catre instanta de judecata, in urma verificarii indeplinirii conditiilor prevazute de lege.
Spre deosebire de reabilitarea de drept la care reabilitarea intervine din oficiu, la indeplinirea conditiilor legale, reabilitarea judecatoreasca presupune nu numai indeplinirea conditiilor, ci si constatarea acestora de catre instanta judecatoreasca si pronuntarea, pe baza lor, a reabilitarii printr-o hotarare judecatoreasca.
Ultima modificare: Vineri, 18 Aprilie 2008
Gabriela Mihai, Avocat
In cazier trebuia sa apara gratiat in baza Decretului nr. .... , daca sustineti acest lucru :-/
Din pedeapsa de 3 ani , cat ati executat? Din ce ati scris ar reiesi aproape 2 ani ... pentru restul de 1 an ati fost liberat conditionat?
Exista un termen de reabilitare care este calculat in functie de natura pedepsei si a modului de stingere a executarii pedepsei.
am fost eliberat conditionat pentru buna purtare.in cazier specifica ca a fost gratiata conducerea fara permis.pot sa fac cerere de reabilitare acum cind am 4,4 luni de cind sunt liber.nu am mai facut nici o fapta in acest timp. va multumesc
In cazul dvs termenul de reabilitare este de 4 ani plus jumatate din durata pedepsei aplicate (art.135 alin.1 lit.a C.pen.), adica termenul de reabilitare este de 5 ani si 6 luni.
Termenul de reabilitare curge de la data implinirii duratei pedepsei pronuntate si nu de la data liberarii conditionate.
Din ianuarie 2005 incepe sa curga termenul de reabilitare pentru dvs.
Va multumesc !

Alte discuții în legătură

Deflagrarea dosarului narcis78 narcis78 daca fac deflagrarea dosarului ...dispare din cazier conducerea fara permin deoarece a facut gratiata in baza decretului din 2002 ? (vezi toată discuția)
Stergerea cazierului abrassu abrassu Buna ziua Am avut o condamnare de 1,6 luni inchisoare cu suspendare + 2 ani de incercare,asa scrie in sentinta definitiva,anul care urmeaza 2010,pe 6 ... (vezi toată discuția)
Reabilitare de drept pedeapsa aplicata- dupa 2 ani si 7 luni sau 3 ani? AndreeaB87 AndreeaB87 Buna ziua! Am fost condamnata la 7 luni de inchisoare cu suspendare pt conducere sub influenta bauturilor alcoolice. Sentinta a fost definitiva la ... (vezi toată discuția)