avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1079 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Fondul Proprietatea
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Fondul Proprietatea

Buna.stie cineva ceva nou despre fondul propritatea?trebuia sa primesc 7 miliarde lei vechi,dar am inteles de la Tv ca s-a suspendat plata catre persoanele cu dosar la FP pana in 2012.E mai bine sa accept actiuni sau sa mai astept?multumesc.
Cel mai recent răspuns: ludovica , utilizator 14:37, 8 Februarie 2011
Incepand cu 25 ianuarie FP a fost listat la Bursa.
Partea buna este accea ca actiunile FP se pot tranzactiona si la puteti transforma in lichiditati.
Partea mai putin buna este aceea ca aceste actiuni se tranzactioneaza in prezent sub valoarea nominala, undeva pe la 0,6 lei pe actiune.
Cu alte cuvinte daca ati avea actiunile si ati dori sa la valorificati ati incasa cam 4,7 miliarde (calculul nu este riguros matematic ci cu titlu exeplificativ).
Procedura de conversie a titlurilor de despăgubire a fost suspendata pana pe data de 02.05.2011, in conformitate cu art. 187 alin. 2 din O.U.G. 81/2007.
Partea buna este ca daca ati fi primit actiuni, acestea aveau valoarea nominala de 1 leu (deci primeati 700.000 actiuni), dar dupa expirarea suspendarii, valoarea nominala a actiunii va fi stabilita pe baza pretului mediu la care au fost tranzactionate in ultimele doua luni.
La cum decurg tranzactiile, se pare ca pretul mediu ar putea fi mai mic de 1 leu. Ca exemplu, daca valoarea nominala stabilita dupa metoda pretului mediu va fi de 0,50 lei, veti primi despagubire 1.400.000 actiuni (in loc de 700.000).
Desigur, acest pret mediu poate fi mai mare de 1 leu. In acest caz veti primi mai putine actiuni.

[ link extern ] /
Ultima modificare: Luni, 31 Ianuarie 2011
Ana Muntianu, Consultant fiscal
nu esti singurul, dar nu se mai elibereaza tituluri la ora actuala,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubiri prin fond propietatea tulvanzina tulvanzina Dupa emiterea deciziei de despagubire pe legea 10,de la ANRP,am optat pt conversia in actiuni FP deoarece s-au sistat plata in bani.Acum ca Fondul s-a listat ... (vezi toată discuția)
Despagubiri anrp legea 245/2005 nu_am59 nu_am59 Primind titlul de despagubire am optat pentru numerar 40.000 lei.(martie 2010). 1.Pot sa-mi schimb optiunea pentru titluri la FP ? 2.In acest caz care va fi ... (vezi toată discuția)
Subiect: fondul proprietatea - actiune in instanta pentru diferenta valoare actiuni savescuvv savescuvv Familia mea detine actiuni la Fondul proprietatea. Valoarea la bursa a acestor actiuni este cu mult mai mica decit cea la care statul a despagubit, adica la 1 ... (vezi toată discuția)