avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 775 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Aviz ISU pt constructii civile
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Aviz ISU pt constructii civile

Buna ziua ,

Am o intrebare referitoare la avizul ISU

Cind este necesara obtinerea avizului respectiv ? Ex. daca am un teren cu deschiderea de 10 mp si adincimea de 50 m am nevoie de aviz ISU ?

Va multumesc:(

Cel mai recent răspuns: Darie Tudor , utilizator 19:54, 30 Ianuarie 2011
Pentru simplul fapt ca aveti teren nu aveti nevoie de nici un aviz din partea ISU.

Nu prea am inteles cum este cu

miticip a scris:

....un teren cu deschiderea de 10 mp....

dar daca pe acel teren "creste" ceva, aveti nevoie de :
avizare pentru
- documentatii tehnice de proiectare si executie a obiectivelor de investitii, a modernizarilor si a schimbarilor de destinatie;
- norme, reguli si masuri de aparare împotriva incendiilor si de protectie civila, elaborate de ministere si celelalte organe publice centrale;
- prevederile legale în domeniul securitatii la incendiu;
- reguli si dispozitii de aparare împotriva incendiilor si de protectie civila pentru domeniului public si privat al judetului.

autorizatie pentru:
- constructii, instalatii tehnologice si alte amenajari avizate p.s.i. la punerea în functiune;
- evaluari pentru constructiile care se autorizeaza prin biroul unic;
- laboratoare si poligoane de încercari la foc, de testari si experimentari în domeniul p.s.i.

acord pentru:
- organizarea jocurilor de artificii.

Multumesc pentru rapsuns.
Sa fiu un pic mai clar , intentionez sa cumpar un teren care are latura de la strada de 10 m , adincimea este de 33 m , iar de undeva din coltul din stinga spate ,se face un gang de 2 m latime care duce la alt teren de 200 m, in total 530 mp aprox.
Intentionez sa imi construiesc o locuinta in fata ,cam la 6 m distanta de strada , iar pe cei 200 mp din spate sa fac o gradina , dar de la primarie mi au spus ca e posibil sa am nevoie de aviz de la ISU Dobrogea (terenul este in Constanta) .

Ce stiti despre acest lucru ?

Mersi
Salut!
Am asteptat sa primesti un raspuns mai... "avizat". adica de la un utilizator care este in domeniu SU, dar nu de l aprimaria la care ai fost.
Tu ai intrebat, iar eu am incercat sa te ajut cu ceea ce stiam eu.
Hai sa iti zic ceva, dar sa nu crezi ca sunt mistocar!
Ai spus:
dar de la primarie mi au spus ca e posibil sa am nevoie de aviz de la ISU Dobrogea (terenul este in Constanta) .

Acesta este un raspuns pe care il da un angajat al primariei pe postul de... gurad sau, in cel mai fericit caz... portar al primariei.
Un ispector SU sau un sef SVSU iti raspunde clar (nu cu ... e posibil): ai sau nu ai nevoie de avizul celor de la ISU, daca soliciti autorizatie in vederea construirii unei locuinte.
Eu aud acuma, pentru prima data, ca este necesar aviz de la ISU, daca vrei sa iti construiesti o locuinta. E... posibil ca eu sa ma insel!

Sa nu pierzi vremea, trimite o scrisoare la INSPECTORATUL PENTRU SITUATII DE URGENTA DOBROGEA AL JUDETULUI CONSTANTA, Adresa: Constanta, str. Mircea cel Batran, nr. 110, cod postal 900663
sau suna la telefon: 0241.617.381, 0241.617.382 ori trimite un fax la 0241.616.342 sau e-mail la adresal: urgente@isudobrogea.ro si intreaba daca ai nevoie sau nu de aviz.

Daca ei spun ca nu, iar eu am dreptate ca nu, du-te la primarie si spune-i celui care ti-a raspuns ca isi ia leafa pe de-a moaca.

Poate imi dai si mie un MP sa stiu ce spun cei de la ISU

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine intocmeste planul de evacuare in caz de incendiu ? IulianL IulianL Buna ziua Ma adresez cu urmatoarele intrebari: 1.Cine intocmeste planul de evacuare in caz de incendiu , poate fi intocmit de catre administrator sau se face ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, intentionez sa deschid o vulcanizare auto, terenul ... cartala cartala Buna ziua, Intentionez sa deschid o vulcanizare auto, terenul pe care il detin este inconjurat de case, cu mentionea ca hala este amplasata fata de toate ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de protectie la incendiu spatiu in apartament big_savu big_savu Buna ziua, vreau sa va intreb daca trebuie obtinuta autorizatie de protectie la incendiu pentru un apartament in bloc de locuinte de 90 mp, inscris in cartea ... (vezi toată discuția)