avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 852 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Contabilitate taximetrie
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Contabilitate taximetrie

Tatal meu este taximetrist si mai nou am aflat ca trebuie tinuta o contabilitate primara. Am aflat si am luat :
1.registru incasari si plati ;
2.registru inventar ;
3.registru unic de control ;
Totodata am aflat si faptul ca in registrul de incasari si plati trebuiesc trecute in ordine cronologica incasarile de pe aparatul de taxat si platile (motorina,piese etc.)
M-ar interesa:- cum se completeaza acesta si restul ,
- daca trebuie atasat vre-un bon fiscal la ele ;
- daca masina este cumparata prin imprumut bancar se adauga si plata acesteia la registru-plati ?
- orice alte detalii ce credeti ca ar fi de folos sunt bine venite .
Va multumesc mult o zi nemaipomenita si tot respectul pentru Dumneavoastra si Avocatnet.ro
Cel mai recent răspuns: lopdog , utilizator 13:45, 2 Februarie 2011
Documentele justificative se indosariaza.Cheltuielile referitoare la intretinere si ori ce alta cheltuiala legata de autoturism sunt deductibile daca au la baza un contrac de comodat si acestea sunt specificate.
Registrul jurnal se completeaza cronologic si stematic.
PS: ai pe cine intreba chiar pe lnga tine;)
hehe multumesc mult :"> Nu ma asteptam sa fiti pe aici oricum multumesc mult si m-am gandit ca mai multe pareri nu strica si plus de asta .. taticul este stresul care ma pune sa intreb peste tot :))

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tipuri de cheltuieli la i. i. DANNUTZA85 DANNUTZA85 La o intreprindere indiduala neplatitoare de tva se duce motorina (50%) daca se face un contract de comodat cu proprietarul masinii, mentionez faptul ca ... (vezi toată discuția)
Trecere masina pe firma laura2008_angel laura2008_angel buna ziua am o intreprindere individuala de 2 luni si asi vrea sa trec o masina pe firma.Problema este ca masina nu e pe numele meu ci al sotului. eu m-am ... (vezi toată discuția)
Intreprindere individuala prestari servicii si comert service auto aurah aurah Buna seara!am un service auto ce are domeniu de activitate intretinerea si reparatia auto si comert.Intrebarea mea este: Facturile de la furnizoriprin care am ... (vezi toată discuția)