avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 173 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Trecere masina pe firma
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Trecere masina pe firma

buna ziua am o intreprindere individuala de 2 luni si asi vrea sa trec o masina pe firma.Problema este ca masina nu e pe numele meu ci al sotului.
eu m-am gandit sa facem un contract de comodat imi da masina cu titlu gratuit sau donatie sa o folosesc ca mijloc de transport de la sediu social (acasa) la punctul de lucru
Va rog sa imi spune-ti cum procedez cu inregistrarea in contabilitate cu ce suma o inregistrez sau la ce suma calculez amortizarea. unde inregistrez contractul pt ca cheltuielile sa fie deductibile?
spuneti-mi ce alte registre documente mai trebuie sa intocmesc in acest caz pe langa reg de incasari si platii si reg inv si cu ce doc il trec in registru inventar. va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ContSters285233 , utilizator 16:29, 1 Aprilie 2013
faceti contract de comodat dar masina nu va figura pe firma dvs( nu o inregistrati nu amortizati)!!!. Deduceti 50% combustibil-reparatii, RCA nedeductibil. Grija mare la HG84/2013 ( pe fiecare bon de carburant sa fie trecut CUI firmei dvs)
[

nu sunt platitor de tva dc bonul de la factura e de 124 cu tva deduc 62 lei sau 50 lei iar aceasta suma o trec numa in registru jurnal de incasari si platii pe platii sau trebuie si in alt registru sau in alta parte
De asemenea trebuie sa inregistrez undeva contractul de comodat sau trebuie doar semnat de mine si de sotu pe numele caruia e masina
Ultima modificare: Vineri, 29 Martie 2013
laura2008_angel, utilizator
Buna dimineata!

Deduceti 62 lei. Nu trebuie sa inregistrati contractul de comodat.
Daca masina ar fi proprietatea doamnei, mai este necesar contractul de comodat?
Da, trebuie trecut pe II
Ultima modificare: Luni, 1 Aprilie 2013
ContSters285233, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amortizare + cheltuieli cu auto cristian_conea cristian_conea Sunt titular de Intrepr.Individ., neinregistrat in scopuri de TVA. Am achizitionat auto pe firma la data de 1 iulie 2013 cu 72000 lei. Utilizez auto si in ... (vezi toată discuția)
Declaratia d.394 pricope_ciprian pricope_ciprian Buna ziua Am o nelamuririre , bonurile de combustibil se introduc in cadrul declaratiei D394 si daca se mai deduce tva-ul. (vezi toată discuția)
Pfa-deducere benzina+diurna Silviu_r Silviu_r Am un PFA neplatitor de TVA si imi desfasor activitatea in toata tara. Am contract de comodat pe masina proprie. Am tot citit pe forumuri si in legislatie dar ... (vezi toată discuția)