Care este termenul de depunere a unui raport de reevaluare imobil facuta la data de 31.12.2010 : - 31.01.2011 sau la 30 zile de la hotararea AGA prin care aceasta este de acord cu noua valoare ? As dori sa stiu temeiul legal.
Va multumesc.
Daca doriti sa va dau un raspuns fundamentat, rog reformulati si explicati mai pe larg.
Daca nu, consider ca termenul de predare este cel stabilit prin contractul incheiat cu reevaluatorul.
O persoana juridica a reevaluat un imobil la data de 31.12.2010. Care este termenul de depunere a raportului de reevaluare la " Taxe si impozite locale " pentru calculul impozitului pe cladiri: 31.01.2011 sau la 30 zile de la hotararea AGA prin care aceasta este de acord cu noua valoare ? As dori sa stiu temeiul legal de la "taxe si impozite locale''.
Data depunerii este cea de 30n zile de la hotararea AGA , care conduce la inscrierea noii valori in evidenta contabila .
Cu titlu particulr, cu aceasta ocazie nu a fost reevaluata si durata de functionare ?
Temeiul legal este Legea nr.571/2003 a Codului fiscal.
ART. 253
(1) În cazul persoanelor juridice, impozitul pe clădiri se calculează prin aplicarea unei cote de impozitare asupra valorii de inventar a clădirii.
(2) Cota de impozit se stabileşte prin hotărâre a consiliului local şi poate fi cuprinsă între 0,5% şi 1%, inclusiv.
(3) Valoarea de inventar a clădirii este valoarea de intrare a clădirii în patrimoniu, înregistrată în contabilitatea proprietarului clădirii, conform prevederilor legale în vigoare.
(4) În cazul unei clădiri a cărei valoare a fost recuperată integral pe calea amortizării, valoarea impozabilă se reduce cu 15%.
(5) În cazul unei clădiri care a fost reevaluată conform prevederilor legale în vigoare, valoarea de inventar a clădirii este valoarea înregistrată în contabilitatea proprietarului imediat după reevaluare; (6) În cazul unei clădiri care a fost dobândită înainte de 1 ianuarie 1998 şi care după această dată nu a fost reevaluată, cota impozitului pe clădiri este stabilită de consiliul local între 5% şi 10% şi se aplică la valoarea de inventar a clădirii, până la data primei reevaluări, înregistrată în contabilitatea persoanelor juridice.
(7) În cazul unei clădiri ce face obiectul unui contract de leasing financiar se aplică următoarele reguli:
a) impozitul pe clădire se datorează de proprietar;
b) valoarea care se ia în considerare la calculul impozitului pe clădiri este valoarea clădirii înregistrată în contractul de leasing financiar.
(8) Impozitul pe clădiri se aplică pentru orice clădire deţinută de o persoană juridică aflată în funcţiune, în rezervă sau în conservare, chiar dacă valoarea sa a fost recuperată integral pe calea amortizării.