avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... probleme firma de asigurare auto
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

probleme firma de asigurare auto

la inceputul anului am avut un accident intr-un sens giratoriu,am incheiat o constatare amiabila cu celalalt sofer in care eu eram "victima",iar celalalt era vinovatul ,dupa care am mers la firma de asigurari(OMNIASIG) pentru a finaliza dosarul.Am luat fisa de constatare pentru intrarea in service,dar dupa 20 de zile de la eveniment am primit acasa o notificare in care eram anuntata ca potrivit lor (firmei de asigurari) eu ma fac vinovata de producerea accidentului si ca nu achita contravaloarea reparatiilor masinii mele,iar cand am fost sa vorbesc cu inspectorul de daune care se ocupa de dosarul meu,acesta mi-a spus ca daca nu imi convine decizia luata de el ii pot da ii judecata. Mentionez ca masina mea a iesit din service cu 2 zile inaintea primirii acelei notificari.Din spusele unui instructor auto nu eu sunt cea vinovata de producerea accidentului. Ce se poate face in acest caz?
Cel mai recent răspuns: hhs , utilizator 22:29, 10 Februarie 2011
Firma de asigurari si-a dat acceptul de plata pe devizul facut de service? Adica dupa incheierea reparatiei? Daca da, eu cred ca este problema dintre ei si service.
In alta ordine de idei - ce scrie exact in polita de asigurare? Scrie ceva de drum public?
Pentru utilizator greceanu : motivatia refuzului de plata al asiguratorului este mai mult decat ciudata. Sfatul meu este sa convocati la Conciliere asiguratorul, anexand la adresa copia notificarii de la atelierul de reparatii si sa le solicitati in scris temeiul legal al refuzului platii despagubirilor. Apelati la un avocat!
Eventual reclamati si la CSA (Comisia pentru Supravegherea Asigurarilor), trimitandu-le si copii de pe documentele ce le aveti.
Ultima modificare: Marți, 1 Februarie 2011
andrei2005, utilizator
Buna ziua !
Mai intai trebuie sa indepliniti procedura prealabil, respectiv sa convocati asiguratorul la conciliere, conform art. 720 indice 1 C.pr.civ.
Apoi trebuie sa chemati in judecata asiguratorul in calitate de parat si pe cel vinovat de producerea accidentului in calitate de intervenient fortat conform art. 54 din legea 136/1995 care instituie o norma de procedura in astfel de cazuri.
Trebuie sa mai aveti in vedere si Normele RCA aprobate de CSA, incidente in cazul dvs. precum si protocolul de colaborare intre asiguratori privind constatul amiabil avizat de CSA.
Succes !
Ultima modificare: Vineri, 4 Februarie 2011
Valentin Geapana, Avocat
in asigurarea CASCO la ASTRA pe care o aveti toate daunele se suporta daca avaria masinii se petrece pe un drum public asfaltat( drum judetean, drum national, drum european, autostrada si in interiorul oraselor si localitatilor daca drumul e asfaltat sau pavat) . Daca in asigurarea CASCO ati achitat si o clauza suplimentara pentru avarii in afara drumurilor publice( drum de tara , drum forestier, drum de pamant , curti si alte incinte) atunci asiguratorul suporta dauneleB-).Daca nu aveti acea clauza suplimentara atunci dvs. suportati daunele:((

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurari astra ~ abuz inspector daune acomputers acomputers Buna seara, Am si eu cateva intrebari in legatura cu modul de demarare/finalizare al unui dosar de daune auto. In speranta ca ma poate ajuta cineva, relatez ... (vezi toată discuția)
Accident rutier - faptasul nu-si mai recunoaste vina adriana051981 adriana051981 Buna ziua, In data de 12.04.2015 ora 13.15 in urma unui accident rutier petrecut in sensul giratoriu din com. Barcanesti pe DN 1, am incheiat o ... (vezi toată discuția)
Accident masina no_body no_body Am fost lovit intr-o intersectie de catre un autoturism ce avea asigurare la omniasig, accident fara victime. Era valabila o intelegere intre parti, dar in ... (vezi toată discuția)