avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 957 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cerere de recalculare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cerere de recalculare

In cadrul asociatiei s-au luat hotarari care nu sunt in conformitate cu legislatia in vigoare(ex:cei care detin centrale sa plateasca 5% din suprafata utila),in legislatia emisa de ANRSC nu am gasit asa ceva,atunci poate fi considerata nula aceasta hotarare intrucat nu este prevazut de lege, mai mult inteleg ca parte de cota indiviza se plateste integral adica 100%(parti comune),pe intelesul meu inseamna ca daca un tronson cu patru etaje are cinci apartamente de 50mp fiecare atunci doar in subsol fiecare are cel putin cate 10 mp ca si suprafata care face parte din cota indiviza eu deduc ca ar trebuiu sa plateasca 10 mp plus empiricul 2,5mp obtinuti din cei 5%,in momentul de fata se plateste doar cei 2,5mp.
I-mi cer scuze,am incercat doar sa fiu cat mai explicit pt a se intelege problema ridicata de mine,e posibil sa am sau nu dreptate,intrucat eu vreau sa cer o recalcularedin urma pe cativa ani intrucat ma consider inselat.
Va rog spuneti-mi ce legi i-mi vin in sprijin si pe cati ani in urma pot cere recalcularea si cui ma adresez?
Presedintele nu are semnatura pe procesul verbal al acordului de constituire al as de prop. deduc ca detine aceasta functie abuziv desi a fost ales dar prop nu cunosc acest aspect practic nu este mambru al as de prop.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Stefanpetrut , utilizator 22:44, 1 Februarie 2011
"Presedintele nu are semnatura pe acordul de asociere" - adica semnatura ca membru simplu al asociatiei sau semnatura in calitate de presedinte?

Apartamentele din scara in care locuiti au repartitoare?

INcercati sa puneti intrebarile la obiect pentru ca din mesajul dv. nu se intelege ce intrebati.
Stefanpetrut a scris:
... eu vreau sa cer o recalcularedin urma pe cativa ani intrucat ma consider inselat.
Va rog spuneti-mi ce legi i-mi vin in sprijin si pe cati ani in urma pot cere recalcularea si cui ma adresez?

Raspund doar la ceea ce am inteles.
Conform legii 230/2007 si HG 1588/2007, dumneavoastra, ca orice alt membru al asociatiei aveti dreptul sa contestati sumele de plata lunare, in cel mult 10 zile de la afisare. Daca aceste 10 zile au trecut si nu ati contestat inseamna ca ati fost de acord cu lista afisata.
Nu se pot contesta cotele de intretinere dupa o perioada de cativa ani. In acest timp vecinii au platit, asociatia a achitat facturile, unii au murit, altii au plecat in Africa, au vandut si-au cumparat apartamentele...
1 nu avem repartitoare de costuri
2. detine functia de presedinte si nu este mambru al as de propietari,semneaza ca presedinte
3. contestatia se depune in 10 zile corect se presupune ca listele sunt calculate in conformitate cu legea in vigoare dar dac sunt calculate pe baza unor hotarari care
contravin legislatiei in viguare atunci de ce nu pot cere o recalculare, consider ca nu trebuie sa stim toate legile din tara dar avem oameni care ne reprezinta si ei trebuiesa tina cont in caz contrar ar trebui sa suporte consecintele.
consider ca nu am fost instintati in legatura cu legislatia ANRSC si calculul ser face aiurea s-au poate puteti sa i-mi spuneti ce baza legala are o as de prop de a stabili un coficient ce de 5%.
1. Daca nu aveti repartitoare, repartizarea procentului pentru parti comune se ia prin decizia Comitetului Executiv sau a Adunarii Generale. Oricum, ca idee, 5% este putin din punctul meu de vedere.
2. Daca nu este membru nu are dreptul sa fie ales si nici sa voteze, dar cum v-ati sesizat tocmai acum?
3. Legea asa prevede, 10 zile. Nu mergem pe presupuneri ci pe ceea ce spune legea. Daca legiuitorul a dat un termen, iar acesta nu este respectat...
4. Baza legala este decizia Comitetului Executiv ori a Adunarii Generale. Detin raspuns in scris de la ANRSC in acest sens.
adica daca am fost furat luna trecut nu mai pot recupera bani , daca se strecoara o factura la cheltuieli administrative in octombrie si nu sunt contestatii la modul de calcul, si in ianuarie se constata ca factura a fost „falsa” nu mai recuperez bani?
nu pot accepta asa ceva, adica fac o frauda nu vede nimeni 10 zile asta e am luat teapa. asta inteleg din ce spuneti.
practic canalul e compus din 100% apa calda si 95% apa rece daca in ultimi ani acest calcul s-a facut cu 100% la ambele si eu nu am anuntat in 10 zile am luat teapa ? Intreb si eu diferenta cine a bagato in buzunar nu trebuie sa o dea inapoi, pt ca nu am vazut in 10 zile? Inca o data nu mi se pare corect ma simt furat
Daca apartamentele sunt de 40,50si 60 mp 5% inseamna 2, 2,5 si 3 mp contributia celor cu centrala, diferenta pana la 100% din cota indiviza cine o suporta pt. ca legea spune ca aceasta cota o platesc toti integral, ce sa inteleg ca cei cu centrale nu au parti comune? pt ca aceasta suprafata le revine doar din tevile din apartament, Mai inteleg ca adunarea generala si comitetul executiv e un fel de Dumnezeu mai mic ei hotarasc si gata fara a tine cont de legislatia in viguare?
s-au sunt obligati cum va sa ia hotarari conform legis. in vigoare.
Ultima modificare: Marți, 1 Februarie 2011
Stefanpetrut, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calculul facturii de caldura ContSters110396 ContSters110396 In cazul in care pe scara sint apartamente cu si fara centrala termica de apartament si neexistind repartitoare de caldura la cei nedebransati de la sistemul ... (vezi toată discuția)
Caldura la comun ContSters110396 ContSters110396 As dori sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema juridica a asociatiei de proprietari. Continutul legii 230|2007 Art.18 alin.(3) , (7) l-am inteles.Pe cine ... (vezi toată discuția)
Model cerere judecatorie crisstm crisstm Buna ziua Doresc un model cerere pentru a da in judecata asociatia de proprietari pentru a cere o firma acreditata ANRSC sa faca masuratorile/stabilirea ... (vezi toată discuția)