avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 845 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale contract cu pfa
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

contract cu pfa

Va rog sa ma ajutati si pe mine........Am un angajat care si-a facut pfa . Ce contract pot incheia cu el astfel incat sa-i pot plati cota parte din cifra de vanzari a fiecarei luni. (contract de colaborare, contract de prestari servicii.......) si pe ce baza fac dovada platii? ( pot numerar pe baza de dispozitie plata sau trebuie sa-l fac pe baza de virament bancar?) Ce acte trebuie sa intocmesc pentru a fi legala plata ( registru vanzari, dispozitie plata????????????)
Specific ca ii angajat cu norma intreaga de 8 ore la firma mea si doresc sa inchei un contract cu pfa infintatat de el .......
Cel mai recent răspuns: carmen_chende , utilizator 15:19, 12 Mai 2008
contract de prestari servicii, de colaborare in functie de activitatea pe care urmeaza sa o presteze.
el poate emite factura lunar catre dumneavoastra in baza clauzelor contractului incheiat, iar plata se poate face si in numerar cu dispozitie de plata sau virament bancar avand ca baza tot acel contract. daca achitati numerar el sa o sa va dea chitanta. in mare asa stau lucrurile. mare atentie si minutiozitate la intocmirea contractului, adica sa specificati exact algoritmul de calcul al cotei procesuale din cifra de afaceri, sau cum intentionati sa stabiliti suma pe care o veti plati catre pfa.
Ultima modificare: Vineri, 18 Aprilie 2008
A. Ionut, Consilier juridic
intocmiti contract de prestari servicii pe Codul Civil. In plus platile catre el mai mari de 5.000 RON le efectuati prin virament bancar.(sau pana la suma de 5.000 RON platiti cash si diferenta prin banca).
Reveniti , va rog, cu mai multe amanunte! Intrucat faceti referire la cuantumul lunar al vanzarilor, presupun ca veti incheia un contract de prestari servicii. Este important de stiut care este activitatea pe care PFA-ul in cauza poate sa o desfasoare cat si activitatea pe care doriti ca acesta sa o desfasoare. Mare atentie la detaliile unui astfel de contract! Drepturile si obligatiile trebuie detaliate foarte atent, cat si raspunderea prestatorului de servicii in caz de culpa!
Apelati la serviciile unui avocat, astfel incat sa nu aveti surprize neplacute pe parcursul desfasurarii contractului!
Subscriu opiniei conform careia este important a se avea in vedere natura activitatii prestate de pfa. Un tip de contract se va incheia daca este agent de vanzari, alt tip se va incheia daca este meserias.
Se va incheia, dupa caz, contract de agent sau contract de prestari servicii.
Verificati cu atentie autorizatia pfa.Verificati si din punct de vedere fiscal ce obligatii aveti.
Reveniti cu detalii.
Toate cele bune;)
Revin cu detalii...........Are autorizatie PFA pe cod 9511 reparare de calculatoare si echipamente periferice. Pentru munca prestata dorim sa-i platim 5% din cifra de vanzari a fiecarei luni, banii urmand sa-i punem intr-un cont al lui. Adevarul este ca am dorit un contract de prestari servicii..........dar din punct de vedere fiscal nu ne-am gandit ca o sa avem obligatii. Vom consulta un avocat............dar astept oricum cu drag opinii.
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi salariale Tinuca Tinuca va rog sa ma ajutati in urmatoarea cauza o institutie publica de stat (spital )poate plati salariul cas sau numai prin virament bancar ? vreau sa precizez ... (vezi toată discuția)
Sisteme moderne de plata cf. lege 191/2018 anafanaf anafanaf Buna ziua, Firma(SRL)/ PFA cu activitate de prestari servicii cu cifra de afaceri in 2017 mai mare de 50.000 euro (pt PFA - incasari), conform legii, trebuie ... (vezi toată discuția)
Speță referitoare la registre contabile Catalinavi Catalinavi Bună seara. Am primit o citație pt inspecție fiscala la un pfa avut de mine în per 2014-2017.ideea e ca acel pfa a fost făcut ca să mascheze o angajare ... (vezi toată discuția)