avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1386 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dreptul de a conduce - infractiuni la OUG nr. 195/2002
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dreptul de a conduce - infractiuni la OUG nr. 195/2002

Daca am fost condamnat printr-o Hot.definitiva in Romania si deci pe teritoriul Romaniei nu mai pot conduce,pot sa dobindesc in urma unui ex permis de conducere pe teritoriul altui stat membru? Dar pe teritoriul altui stat nemembru ( R.Moldova )?
Inteleg faptul ca in momentul de fata pe teritoriul Romaniei nu pot circula deoarece am permisul retinut in vederea suspendarii. Masura de anulare a permisului nu mi-a fost comunicata inca.Am inteles faptul ca nu voi putea sa reintru in posesia permisului decit dupa 1 an.In acest interval de timp in R.Moldova pot sa particip la ex.pt dobindirea permisului de conducere eliberat binenteles de R.M.? Acest permis este valabil in R.Moldova si in alte state in afara de Romania?
Va rog,un raspuns detaliat.
Cel mai recent răspuns: eumarian , utilizator 00:39, 31 Ianuarie 2011
1. Dupa un an puteti da examen pentru a vi se emite un nou permis in Romania.

2. Pentru a dobandi alt permis pe teritoriul unui stat membru, conteaza foarte mult tara. De exemplu Germania verifica si nu va elibera un alt permis daca permisul roman este anulat [ link extern ]

3. Oriunde doriti sa obtineti permisul, trebuie sa fiti rezident acolo, ceea ce de obicei inseamna aprox. 6 luni de domiciliu.

4. In orice caz nu veti putea folosi permisul unui alt stat membru pentru a conduce in Romania.

5. Trebuie sa va interesati cat timp trebuie sa fiti rezident in RM pentru a obtine permisul de conducere moldovean. RM nefiind in UE, beneficiati de dreptul de a conduce in statele membre UE (cu exceptia Romaniei) in functie de acordurile bilaterale incheiate. Vedeti sfaturile de calatorie de pe site-ul afacerilor externe din RM. [ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dobindirea cartii de identitate cetatean strain lilianagabriela lilianagabriela Sint casatorita de 1 an cu un cetatean strain( Syria) .Casatoria a avut loc in Cipru, dar am obtinut de la Ambasada Romaniei si certificatul de casatorie ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere strain - preschimbare - CatalinF CatalinF Buna, Am dobandit permisul de conducere in Italia in perioada in care locuiam acolo, acum vreau sa il preschimb in unul Romanesc, doar ca de vreo 3 luni ... (vezi toată discuția)
Azil jicapopescu jicapopescu am solicitat azil in franta,a fost refuzat ca nu aveam adeverintele doveditoare,au trecut trei ani,amu am toate necesare pot sa solicit din nou azil? multumesc ... (vezi toată discuția)