avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit datorie certa - provizion
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

datorie certa - provizion

buna ziua
in anul 2010 societatea la care lucrez a ramas restanta la plata chiriei pentru luna noiembrie si decembrie. intrebarea mea este : pot sa provizionez aceasta datorie? daca da, cheltuiala cu provizionul respectiv este deductibila fiscal?
Cel mai recent răspuns: danielconstantin , utilizator 23:09, 1 Februarie 2011
Conform principiului contabilitatii de angajament Dvs. trebuie sa recunoasteti aceasta cheltuiala cu chiria, chiar daca n-ati platit-o sau daca n-ati primit factura.
Provizion constituiti atunci cand fie suma e incerta, fie exigibilitatea. Nu e cazul Dvs.
Provizioane se constituie pt creante si stocuri, nu pt datorii. Constituirea unui provizion presupune inregistrarea unei cheltuieli pt a anula un venit incert. Daca s-ar constitui provizion pt o cheltuiala cu o chirie pe care o datorati (indiferent daca este deductibila sau nu), s-ar dubla cheltuielile, afectind rezultatul exercitiului (diminuare).
Ultima modificare: Luni, 31 Ianuarie 2011
t.simona, utilizator
va multumesc pentru ajutor!
am inteles perfect ca trebuie sa recunosc o datorie in perioada respectiva.

Ultima modificare: Marți, 1 Februarie 2011
danielconstantin, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Provizioane pentru stocuri laura1720022000 laura1720022000 Buna ziua, Firma la care lucrez a fost auditata anul acesta. Acestia au ridicat intrebarea daca: stocurile mai vechi de un an se urmaresc? se incearca ... (vezi toată discuția)
Se mai pot constitui provizioane pentru clienti incerti? ioanaep ioanaep se mai pot constitui provizioane pentru clienti incerti daca clientul nostru a intrat in faliment in urma cu 2 ani? dar daca creantele sunt mai vechi de ... (vezi toată discuția)
Constituire provizioane din creante teslovan florentina teslovan florentina Buna ziua.Va rog sa ma ajutati cu o monografie privind constituirea de provizioane din creante.Este obligatoriu trecute creantele pe contul 4118?Ce cont se ... (vezi toată discuția)