avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... citatie in calitate de parte - privind dosar penal
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

citatie in calitate de parte - privind dosar penal

Buna ziua,
Anul trecut mi-a fost lovita masina iar autorul a fugit de la locul faptei. Autorul a lovit si alte 4 masini pe langa a mea, si a mai accidentat mortal un pieton. Acum sunt chemata cu citatie la politie, in calitate de parte. Eu intre timp mi-am reparat masina pe CASCO si nu mai am nici o pretentie. Alt aspect important - nu cunosc autorul, masina fiind lovita in parcare la momentul accidentului.
Desi am mai fost odata si am mai dat declaratii, acum sunt chemata din nou, in timpul zilei, intre orele 9 si 15, si mi s-a spus ca nu dureaza mult "3-4 ore". Cu tot cu dus intors e mai mult de jumatate de zi de munca. Intamplarea mai face sa nu pot pleca de la servici. Domnii de la politie mi-au spus ca, conform legii am dreptul la invoire de la servici, este adevarat? Lucrez intr-o multinationala si cand merg la resurse umane sa intreb ceva, se uita la mine de parca as cere marire de salariu. Ma puteti ajuta cu un raspuns, am intr-adevar dreptul la liber pentru prezentare la politie?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 19:27, 31 Ianuarie 2011
in baza citatiei de la politie puteti absenta de la locul de munca. Nici un regulament al mutinationalei nu poate impiedica desfasurarea unei anchete penale.
Trimiteti instantei care a emis citatia,o cerere prin posta sau prin curierat ,cu confirmare de primire,cerere in care inserati instanta,numarul de dosar si termenul.
In cerere aratati ca va mentineti declaratiile date anterior la cercetari si ca nu intelegeti sa va constituiti parte civila deoarece ati fost dezdaunat de firma de asigurari.
Daca veti mai fi citat ulterior,va trebui sa va prezentati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am lovit, nu foarte tare, o persoană pe trecerea de pietoni, care după ce s-a ridicat și-a luat telefonul și a fugit spunând că m-a iertat. nu am fost la poliție după aceea, mi se poate întâmpla ceva? Anca 76 Anca 76 Stateam pur si simplu la intrarea in giratoriu. O masina era in fata mea iar intre mine si masina din fata era trecerea de pietoni. Erau masini si pe stanga si ... (vezi toată discuția)
Citatie politia rutiera - declarare accident andrei28 andrei28 Buna ziua, Am primit citatie ca am fost implicata intr-un accident (tamponare) acum o saptamana (cu specificarea adresei si a orei cand s-a ... (vezi toată discuția)
Iau amenda penala pentru accident rutier soldat doar cu pagube materiale? George_one George_one Buna ziua. Am o intrebare catre dvs., sper ca ma puteti ajuta. Am lovit o masina in parcare (cca. o luna in urma), fara urma de victime, doar ceva pagube ... (vezi toată discuția)