Buna ziua. Am o intrebare catre dvs., sper ca ma puteti ajuta.
Am lovit o masina in parcare (cca. o luna in urma), fara urma de victime, doar ceva pagube materiale. Din pacate, am parasit locul accidentului, am fost identificat ulterior (masina era goala dar a existat un martor), am primit citatie (in cca. 10 zile de la data faptei), m-am prezentat la politie - accidente usoare - am platit amenda, permisul suspendat pe 30 zile, am pus RCA valabil la dispozitia pagubitului. Corect. Ce-am facut in plus (din panica) a fost ca mi-am deschis dosar de daune pe CASCO, la 1-2 zile dupa fapta, apoi am renuntat la el foarte repede, mi-am reparat masina singur, fara dovada de la politie, am spus ca am gasit-o lovita in parcare. Dosarul CASCO a fost inchis de mine, cum spuneam. Acum am alta citatie tot de la politia rutiera, nu inteleg clar de ce sunt chemat iar ? Prima data am fost cam acum 2 saptamani si am crezut ca am rezolvat, fiind vinovat in mod evident.
Din cauza dosarului CASCO (pe care nu l-am declarat la politie, probabil se complica problema) ?
Daca este asa: sunt pasibil de amenda penala/trimitere in judecata ?? Citatia este peste cca. o saptamana, deci nu stiu clar de ce ma cheama iar, banuiesc ca din aceasta cauza (dosarul CASCO a fost deschis si inchis de mine pana la data prezentarii la politie prima oara, deci am efectuat reparatia fara dovada de la ei, acolo am gasit persoane destul de intelegatoare - la politie ma refer). Daca este asa, ce mi se poate intampla mai mult ? Suspendare permis pe o perioada mai indelungata, amenda penala, chiar trimitere in judecata ? Nu am fost corect, recunosc, dar aceste masuri sunt extrem de dure, in conditiile in care deja mi s-a aplicat legea o data !
Nu exista victime, nimic, doar pagube materiale pentru care am pus deja la dispozitie RCA, cum spuneam. Nu mi se pare c-am facut o crima sau ceva atat de grav incat sa suport rigorile legii la acest nivel. Mi-ar prinde bine sfatul dvs., daca mi-l puteti oferi, macar sa intuiesc ce m-ar putea astepta, daca din aceasta cauza sunt chemat - iar. Va multumesc frumos. Cu respect. George.
Cel mai recent răspuns:
George_one , utilizator
10:55, 29 Mai 2012