avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Iau amenda penala pentru accident rutier soldat doar ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Iau amenda penala pentru accident rutier soldat doar cu pagube materiale?

Buna ziua. Am o intrebare catre dvs., sper ca ma puteti ajuta.
Am lovit o masina in parcare (cca. o luna in urma), fara urma de victime, doar ceva pagube materiale. Din pacate, am parasit locul accidentului, am fost identificat ulterior (masina era goala dar a existat un martor), am primit citatie (in cca. 10 zile de la data faptei), m-am prezentat la politie - accidente usoare - am platit amenda, permisul suspendat pe 30 zile, am pus RCA valabil la dispozitia pagubitului. Corect. Ce-am facut in plus (din panica) a fost ca mi-am deschis dosar de daune pe CASCO, la 1-2 zile dupa fapta, apoi am renuntat la el foarte repede, mi-am reparat masina singur, fara dovada de la politie, am spus ca am gasit-o lovita in parcare. Dosarul CASCO a fost inchis de mine, cum spuneam. Acum am alta citatie tot de la politia rutiera, nu inteleg clar de ce sunt chemat iar ? Prima data am fost cam acum 2 saptamani si am crezut ca am rezolvat, fiind vinovat in mod evident.
Din cauza dosarului CASCO (pe care nu l-am declarat la politie, probabil se complica problema) ?
Daca este asa: sunt pasibil de amenda penala/trimitere in judecata ?? Citatia este peste cca. o saptamana, deci nu stiu clar de ce ma cheama iar, banuiesc ca din aceasta cauza (dosarul CASCO a fost deschis si inchis de mine pana la data prezentarii la politie prima oara, deci am efectuat reparatia fara dovada de la ei, acolo am gasit persoane destul de intelegatoare - la politie ma refer). Daca este asa, ce mi se poate intampla mai mult ? Suspendare permis pe o perioada mai indelungata, amenda penala, chiar trimitere in judecata ? Nu am fost corect, recunosc, dar aceste masuri sunt extrem de dure, in conditiile in care deja mi s-a aplicat legea o data !
Nu exista victime, nimic, doar pagube materiale pentru care am pus deja la dispozitie RCA, cum spuneam. Nu mi se pare c-am facut o crima sau ceva atat de grav incat sa suport rigorile legii la acest nivel. Mi-ar prinde bine sfatul dvs., daca mi-l puteti oferi, macar sa intuiesc ce m-ar putea astepta, daca din aceasta cauza sunt chemat - iar. Va multumesc frumos. Cu respect. George.
Greu de presupus pentru ce sunteti chemat inca o data.

O varianta ar fi pentru declaratie mincinoasa: declaratia data cum ca ati gasit masina lovita in parcare...
nu cred eu ca se complica nimeni atat timp cat nimeni nu are de suferit ca v'ati reparat singur masina !

mergeti si vedeti ce va spun de la politie si dupa aceea vedeti daca are rost sa va panicati !
Va multumesc frumos !
Buna ziua.
Ati avut dreptate ! Mi s-a inmanat comunicarea cum ca nu am dreptul sa conduc timp de 30 de zile sau voi suferi rigorile legii. Si evident ca ma voi conforma. Comunicarea se transmite si prin posta, daca nu se inmaneaza personal. Pentru mine, asta este o noutate, oricum nu am mai avut de-aface cu asa ceva si nici nu-mi mai doresc ! Asta a fost tot. Si e bine asa, la urma urmei incidentul produs a fost minor. Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma de asigurari da in judecata soferul zdb zdb Buna ziua, In 2008 socrul meu a provocat un accident auto in timpul serviciului cu masina de serviciu. Au fost implicate 2 masini ale unor persoane ... (vezi toată discuția)
Reparatii masina dupa accident dan matedan dan matedan Buna ziua Masina mea a fost avariata in parcare de catre o persoana care a plecat fara sa incerce sa ma contacteze.Eu am asigurare RCA dar vreau sa stiu daca ... (vezi toată discuția)
Sanctiune accident usor fara victime. buna ziua, va rog sa ma ... Accidentuaor Accidentuaor sanctiune accident usor fara victime. Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu o informatie in legatura cu ce sanctiune risc pentru un accident usor fara victime, ... (vezi toată discuția)