avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1998 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Reparatii masina dupa accident
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Reparatii masina dupa accident

Buna ziua
Masina mea a fost avariata in parcare de catre o persoana care a plecat fara sa incerce sa ma contacteze.Eu am asigurare RCA dar vreau sa stiu daca exista posibilitatea ca reparatiile sa imi fie decontate de societatea de asigurare cu care eu am contract sau de catre altcineva deoarece in situatia actuala eu va trebui sa imi repar singur masina. In cazul unui raspuns afirmativ va rog sa imi precizati pasii de urmat.
Cu multumiri.
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 21:04, 20 Iulie 2011
pe RCA-raspundere civila auto- se pot despagubi pagubele pe care le provocam noi tertilor, in accidente rutiere. In cazul dvs., doar daca il identificati pe autorul care v-a lovit masina in parcare, se poate beneficia de asigurarea acestuia.
Daca aveti asigurare facultativa CASCO, atunci asigruatorul dvs. va despagubi contravaloarea reparatiilor vehiculului avariat.
Daca nu va incadrati in nici una dintre situatiile de mai sus, suportati din propriul buzunar intregul cost.
Apelati la Fondul de protectie a victimelor strazii.
In situatia dv singura posibilitate este sa va adresati FPVS(fondul de protectie al victimelor strazii). Daca aveti si o polita CASCO atunci se poate rezolva foarte simplu. Pe polita RCA nu puteti sa reparati decat paguba pe care o produceti dv altora.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident auto, vinovatul fără rca. ce altă opțiune am să recuperez dauna în afară de instanța civilă? Constantin Teodor Constantin Teodor Mi-am găsit mașina lovită rău în parcare. Vinovatul a fugit dar l-am găsit. Nu are RCA. Ce altă opțiune am să recuperez daună în afară de ... (vezi toată discuția)
Rca expirat Ghiulya Ghiulya Buna ziua Am avut un accident cu masina saptamana trecuta, m-am tamponat cu o alta,fara sa rezulte victime ci doar ne-am avariat masinile amandoi. Am fost de ... (vezi toată discuția)
Accident cu persoana fara carnet si masina fara rca beatrice_dita beatrice_dita am avut un accident de masina la o trecere de pietoni. eu am oprit la trecere pt ca traversa un pieton, dar masina din spate nu a putut opri pt ca avea viteza ... (vezi toată discuția)