avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1256 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Frauda - va rog sa ma ajutati
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Frauda - va rog sa ma ajutati

Am o problema cu o firma ( nu stiu daca am voie sa divulg numele firmei respective) care castiga bani de pe urma naivitatii si neatentiei oamenilor. Trimit scrisori,mailuri cu diverse concursuri in care promit marea cu sarea, iar castigurile sunt false (nu trebuie mare lucru sa-ti dai seama, doar sa verifici castigatorii de-a lungul timpului si vei realiza ca totul este doar o manarie). Acum cateva luni, din amuzament si putina prostie, am decis sa ma inscriu si eu la un concurs de-al lor prin intermediul internetului. Am descoperit ulterior ca au obiceiul prost sa te bombardeze cu mii de pagini pe care se specifica in mare acelas lucru, doar ca unele dintre ele contin anumiti termeni cum ar fi abonarea la revista lor sau hiar comandarea unor carti cu sume destul de maricele. Din neatentie, cum am patit si eu, te trezesti cu diverse colete de la ei pe care esti obligat mai apoi sa le platesti, doar pentru ca nu ai citit prin miile de pagini de la ei ca asta ar fi una din conditii pentru inscrierea la concursul lor fals. Acest lucru se intampla si prin varianta de concurs trimisa prin posta , unde ai la fel o gramada de hartii si cateva plicuri pentru a trimite inapoi chestionarele completate, insa cine nu citeste cu atentie plicurile se trezeste cu o carte cu suma de peste 100 ron comandata. Idea cu ce am patit eu este urmatoarea, m-am inscris pe net la un concurs de-al lor, cum am mai spus, din amuzament si m-am trezit cu abonament lunar la revista lor. Tin sa mentionez ca eu nu am semnat niciodata nimic cu ei! atata tot ca am furnizat datele mele pentru acel concurs si ATAT! nu am optat pentru un abonament la ei, nu mi s-a spus niciodata ca am de plata ATAT pentru ACEL CEVA (daca as fi fost anuntata de aceasta plata cu siguranta as fi anulat totul de la bun inceput!). Mi-au trimis 2 numere prin posta din revista lor (ele au venit la cutia postala, deci fara confirmare de plata sau ceva), dupa care au inceput sa ma bombardeze cu facturi si amenintari ca daca nu platesc suma de 80 ron pentru abonament vor urma niste consecinte grave. La data respectiva nu am stiut ca exista o lege prin care in termen de 10 zile pot returna produsul si anula contractul cu ei (eu neavand nici un contract cu ei). La telefon nu au raspuns, la mail nu au raspuns. Sunt o gramada de oameni in situatia mea, mai grava sau mai putin grava. As dori sa stiu ce este de facut in cazul de fata. Eu nu doresc plata acestui abonament pe care nu l-am dorit niciodata, dar nici nu vreau sa ajung sa fiu acuzata si sa platesc de 10 ori valoarea lui cu tot cu ce datorez firmei de recuperare care s-a ocupat de cazul meu. Daca nu am semnat niciodata nimic cu ei si nu am primit nici un mandat de confirmare de primire a revistelor sau scrisorilor de amenintare, ce pot face? ce se poate intampla? Stiu ca am fost fraiera ca m-am inscris la acel concurs si nu am stat sa citesc tonele de aberatii dar nu aveam de unde sa stiu de asemenea capcana, pentru ca asta este totul, o capcana! de la tonele de pagini de aberatii, pana la acele conditii scrise mic, pierdute printre randuri.

Va rog sa ma ajutati, sper ca a reusit sa citeasca cineva tot ce am scris.
Cel mai recent răspuns: Tania00 , utilizator 12:08, 3 Februarie 2011
sesizati in scris protectia consumatorului si trimiteti si formularele pe care ati completat ( le copiati de pe net)
am sa iau legatura cu protectia consumatorului. chiar am copiat forumarele de pe net. totusi nu mi s-a raspuns daca ei imi pot face mie rau avand in vedere ca nu am semnat nimic cu ei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Interviuri de angajare / debut colaborare Admin Admin Sa spunem ca trimiteti un CV la o societate / firma, etc. Vi se comunica data interviului. Va prezentati? Daca nu, le spuneti macar acelor oameni sa nu va ... (vezi toată discuția)
Abuz, viclenie şi hărţuire? sanduvasile sanduvasile În timp ce lucra pe inernet, fiicei mele în vârstă de 11 ani, ia intrat, spun eu abuziv, peste pagina de lucru, o fereastră de lucru a interact4fun.com ... (vezi toată discuția)
Registrul intrare -iesire ContSters68776 ContSters68776 Buna ziua! Am nevoie de putin ajutor in ceea ce priveste completarea registrului de intrari iesiri. Nelamuririle mele sunt: 1. Acest document se completeaza ... (vezi toată discuția)