Luna aceasta am primit de la Primaria Voluntari o somatie, insotita de titlu executoriu, pentru plata impozitului 2007-2010, pentru un teren instrainat de mine in 2005 catre o persoana juridica. La momentul instrainarii impozitul era platit la zi si evidenta ca dupa instrainare nu mai datoram impozit pe terenul respectiv.
La numarul de telefon mentionat in Somatie nu raspunde nimeni iar pe site-ul primariei nu sunt trecute alte date de contact.
Legat de aceasta situatie am doua intrebari:
1) Care este cea mai buna cale de a instiinta primaria ca nu datorez sumele mentionate in somatia dansilor, astfel incat sa am si eu dovada acestei instiintari?
2) Ce cai de atac am impotriva celor care m-au somat fara sa verifice in prealabil situatia?
Conform Legii nr.571/2003, calcularea impozitului sau taxei pe teren se faca in baza declaratiei contribuabilului ! El declara pe propria raspundere, ca are teren si tot el declara instrainarea luisi scoaterea de la impunere !!
Partea ce s-a prescris trebuie sa o achitati, restul , pentru martie 2006 pana in prezent, faceti dovada vanzarii si solicitati sa calculeze cumparatorului !! Mergeti la primarie cu actul de vanzare cumparare .
Titlu executoriu
cmnop
Buna ziua.Multumesc anticipat pentru raspuns.Am primit anul acesta luna iulie o somatie insotita de un titlu executoriu emise de o primarie pentru neplata ... (vezi toată discuția)