avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executor Judecatoresc Suspendat ->
Discuție deschisă în Executare silită

Executor Judecatoresc Suspendat ->

Acum o luna am participat si am castigat (am fost singurul participant) o licitatie asupra unui teren aflat in executare (fosta societate nu mai exista de 2 ani dar creditorii nu au gasit cumparator decat acum...).

Am platit avansul iar acum urmeaza sa achit toata suma.
Intamplator am aflat ca executorul judecatoresc era suspendat inca inainte de licitatie.

Pe precontract scrie faptul ca "neplata la termen a sumei restante duce la pierderea avansului."
Cum procedez mai departe ?

Multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Aprilie 2008
crocobau, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriela PĂDURARIU , Alte profesii 13:57, 4 Mai 2008
In acest caz, sunteti dobanditorul de buna-credinta al imobilului, in conditiile in care licitatia si actul de adjudecare au avut aparenta de legalitate.
Daca ne luam dupa principiul eror comunis facit jus, ar trebui sa puteti dobandi imobilul.
Creditorul a apelat la un alt executor care a preluat dosarul de la executorul suspendat?
A facut debitorul in termen contestatie la executare, prin care sa ceara constatarea nulitatii actelor de executare silita?

Va rog sa fiti mai explicit in utilizarea notiunii de "suspendat". Imi vin in minte mai multe situatii de suspendare si nu stiu exact careia sa-i adresez raspunsul.
avTodincaVeronica a scris:

A facut debitorul in termen contestatie la executare, prin care sa ceara constatarea nulitatii actelor de executare silita?

Cum sa mai faca ceva, daca sc a fost dizolvata si radiata?
In cadrul contestatie la executare nu se poate constata nulitati de acte ci doar anulari de acte de executare silita, nelegal indeplinite de catre executor.

In privinta suspendarii: intr-adevar initiatorul topicului nu a dat toate explicatiile necesare pentru a putea primi un raspuns complet.
Gabriela Paduraru a scris:
[Cum sa mai faca ceva, daca sc a fost dizolvata si radiata?
In cadrul contestatie la executare nu se poate constata nulitati de acte ci doar anulari de acte de executare silita, nelegal indeplinite de catre executor.

Chiar daca S.C. a fost "dizolvata si radiata", ceea ce nu e prea sigur (faptul ca "nu mai exista", poate insemna si ca S.C. este in lichidare).
Art. 399 din Codul de procedura civila prevede
(1) Impotriva executarii silite, precum si impotriva oricarui act de executare se poate face contestatie de catre cei interesati sau vatamati prin executare
Oricum, nu este cazul unei contestatii la executare, asta este bine pentru dumnavoastra.
crocobau a scris:

fosta societate nu mai exista de 2 ani dar creditorii nu au gasit cumparator decat acum...).

Veronico, Veronico....
Hai sa-ti spun ce-mi comunica mie fraza omului:
Justitiabilul a spus:"creditorii nu au gasit cumparator", ceea ce pentru mine inseamna ca procedura de lichidare deja s-a finalizat.
Daca justitiabilu' ar fi spus "creditorul nu a gasit cumparator...sau lichidatorul..." , da, atunci ma puteam gandi ca inca avem o procedura de lichidare pe rol!

De obicei se cere sindicului sa-i autorizeze pe creditori prin fostul comitet conform tabloului, sa se subroge lichidatorului in dosarele conexe.
In speta de fata dosarul conex este cel de executare silita.

In privinta unei solutii la prezenta speta...astept initiatorul topicului cu precizarile necesare.:)

Alte discuții în legătură

Recuperarea avansului dat executorului judecatoresc bukinst bukinst O sentinta irevocabila si investita cu formula executorie a fost inaintata executorului judecatoresc privind o creanta datorata de o societate ... (vezi toată discuția)
Acte care intrerup perimarea executarii silite ancut75 ancut75 Buna ziua, Aveti idee unde ma pot documenta cu privire la actele facute de catre executorul judecatoresc. Stiu ca sunt acte care intrerup perimarea, dar ... (vezi toată discuția)
Executare silita nicu_vlad nicu_vlad Buna ziua, Va supun atentiei urmatoarea situatie: In 2007 am incheiat un Contract de executie/vanzare a unui apartament intr-un ansamblu ... (vezi toată discuția)