avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... fondul de garantare a salariilor ? ce presupune mai ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

fondul de garantare a salariilor ? ce presupune mai exact ?

Cine ar trebui sa demareze procedurile pentru a putea fi despagubit din fondul de garantare a salariilor ? Salariatul ,care in cele mai multe cazuri nici macar nu a auzit de asa ceva,cu atat mai putin nu stie cum sa procedeze , sau administratorul judiciar ? Ce se intampla daca angajatorul nu a virat nici o suma acelui fond (pentru ca nu a "stiut" si nici nu a dorit ?), toti angajatii cu salarii restante pierd sumele ? Multumesc mult pentru amabilitatea de a-mi raspunde .
Cel mai recent răspuns: MIXAM , utilizator 17:02, 31 Ianuarie 2011
Dupa deschiderea procedurii daca sunt salariati inscrisi in tabelul de creante si nu sunt fonduri pt plata lor,lichidatorul judiciar va intocmi documentatia in vederea recuperarii de catre creditorii salariati a maxim 3 salarii medii brute pe econimie.

Dar.... nu prea fac lichidatorii astfel de dosare pentru ca.... nu incaseaza nimic din operatiuni si doar daca se fac mereu cereri si sesizari catadicsesc sa intocmeasca documentatia necesara.

Dupa ce este dosarul depus (intergrala documentatia) in maxim 45 zile OJOFM -ul trebuie sa emita decizie si doar apoi se vor incasa banii, deci dupa muuuuult timp reusesc si salariatii sa incaseze ceva si probabil cu atat vor si ramane.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu executoiu dupa inscriere la masa credala roxanaraveca roxanaraveca Buna seara, Va rog sa ma ajutati... Dupa notificare insolventa, inscriere la masa credala biroul de impozite si taxe, poate sa mai emita somatie si titlu ... (vezi toată discuția)
Recuperare salarii neachitate de la firma aflata în insolventa lemontee lemontee Bună seara! Firma la care am lucrat a întrat în insolventa, iar, la ora actuala, am 3 salarii dinainte de insolventa și 4 de după, neachitate, deoarece ... (vezi toată discuția)
Cum procedez? ContSters183043 ContSters183043 Am o societate asupra careia a fost demarata procedura de faliment de catre Finantele Publice. Firma are de incasat de la primarii (au fost chiar blocate ... (vezi toată discuția)