in data de 06 11 2010 am fost prins la volanul unei masini marca audi a6 combi din 2001 masina inmatriculata in italia, avand propietar [ pe acte] roman, avand asupra mea o mare cantitate de tigari netimbrate. am fost retinut de politie 24 ore ,dupa care am fost eliberat sub control judiciar [ neparasirea localitati, suspendarea dreptului de a conduce autovehicole, timp de o luna [29 zile] masura care a expirat. cea ce va rog sa imi dati consultare este ce pot sa fac pt a recupera autovehicolul, cdespre care am declarat la politie si in fata instantei ca nu este propietate personala ci a fost imprumutat de mine de la propitarul acesteia cu o zi inainte, tigarile le-am gasit abandonate , leam incarcat in autovehicol cu intentia de a le preda politiei. acum propietarul isi doreste masina inapoi. mentionez ca avocatul meu ales de familie, a fost cu propietarul de drept al masini la politie ,si la procuroarea de caz, dar acesta [avocatul] mia spus ca in perioada sarbatorilor de iarna, nu este corespondenta intre pol si procuratura, dupa data de 7 ian am insistat sa mearga la pol, procuratura ioar avocatul mia spus ca procuroarea de caz se afla in concediu medical pe caz de boala timp de 2 sapt [????] :((:(( ok nu prea cred dar, nu am ce sa fac. spunetimi va rog daca exista vreo sansa de a mai recupera masina tinand cont ca nu este pe numele meu, ca propitarul de drept [ care nu a savarsit el infractiunea]cere masina inapoi [ masina avand actele verificate de pol si sunt in regula asig fev etc] . ce se poate face in cazul acesta cum sa procedez ??? masina a fost perchezitionata ulterior de pol negasinduse inscrisuri, locuri special amenajate sa favorizeze contrabanda absolut nimic care sa intemeieze un motiv de a mai retine masina . nu inteleg de ce nu pot sa o scot??? va multumesc anticipat si sper ca vam dat toate detalile cazului meu. astept raspuns la cai de atac. am incredere in avocati de pe acest site.
sanse nu prea aveti. daca infractiunea se confirma atunci masina va fi confiscata in baza art.118 lit b CP sau - in cazul in care proprietarul dovedeste ca nu cunostea intentia de savirsire a infractiunii - se va confisca echivalentul in bani. probabil ca va trebui sa aduca bani de acasa sa isi recupereze masina, altfel nu cred ca o va primi inapoi.