avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Neplata contributiilor sociale de catre angajator
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Neplata contributiilor sociale de catre angajator

Daca angajatorul nu plateste contributiile la Sanatate, Pensii, Somaj, chiar daca acestea au fost retinute angajatulului, il afecteaza pe angajat?
Daca da, cum?

Va rog sa imi dati si baza legala, oricare ar fi raspunsul.

Multumesc mult,
O zi buna
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:04, 31 Ianuarie 2011
Il afecteaza si inca foarte rau.Dupa parerea mea nevirandu-se contributiile-viramentele...salariatii lucreaza "la negru"....Iar salariatul nu va beneficia de nimic in cazul unei eventuale desfaceri a cim.
Iar in ceea ce priveste baza legala,fiind vorba de ceva ilegal(contributiile sunt retinute dar nu sunt virate unde ar trebui)...aceasta nu exista.Cinstit ar fi sa se respecte reglementarile Codului Fiscal.
Art. 6. - Constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la un an la 3 ani sau cu amenda retinerea si nevarsarea, cu intentie, in cel mult 30 de zile de la scadenta, a sumelor reprezentand impozite sau contributii cu retinere la sursa (Legea nr. 241 / 2005 pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stopaj la sursa tocaciflori tocaciflori este infractiune?daca firma nu a avut nici pe acte de unde sa plateasca darile la stat,nici de unde sa plateasca toate salarile?si atunci de ce mi sa facut ... (vezi toată discuția)
Obligatia de a vira in 30 de zile sumele si contributiile cu retinere la sursa AnaR AnaR Buna ziua. In ce legislatie gasesc scris ca stopajul la sursa trebuie achitat in termen de 30 de zile? Multumesc. (vezi toată discuția)
Neplata contributiilor angajatului ioanaep ioanaep Buna ziua, Stie cineva daca neplata contributiilor angajatilor este caz penal? Daca exista asa ceva puteti sa specificati si pasajul respectiv? Multumesc ... (vezi toată discuția)