avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1095 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... grup de clienti aflati in legatura
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

grup de clienti aflati in legatura

Buna ziua,

Am o mare nelamurire. Incerc sa accesez un credit ipotecar ca persoana fizica, si printre documentele necesare se afla si o declaratie pe prorie raspunde legat de apartenenta la "grupuri de clienti aflati in legatura".
Am citit de mai multe ori, dar nu e foarte clar specificat ce inseamna acele grupuri, am cautat normele BNR si intr-un final am gasit:
Regulamentul nr. 24/2009, privind lichiditatea institutiilor de credit
Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 891 din 18/12/2009

La art 2 punctul a) este explicata si aceasta expresie.

a) grup de clienti aflati in legatura - doua sau mai multe persoane fizice si/sau juridice:

- care constituie, daca nu se dovedeste altfel, un singur risc de lichiditate, deoarece una dintre persoane detine, direct sau indirect, controlul asupra celeilalte ori celorlalte;

- intre care nu exista o relatie de control in sensul exprimat la prima liniuta, dar care trebuie sa fie considerate ca reprezentand un singur risc de lichiditate, deoarece intre ele exista asemenea legaturi incat retragerea de catre una dintre persoane a unui depozit, inchiderea unui cont curent si/sau utilizarea unui angajament de finantare primit de la institutia de credit poate atrage din partea celorlalte persoane retragerea depozitelor, inchiderea conturilor curente si/sau utilizarea angajamentelor de finantare primite de la institutia de credit;

Ca adminsitrator al unei societati cu raspundere limitata, ma incadrez in cazul acesta?

Alte discuții în legătură

Problema cu banca katylazin katylazin buna ziua am facut o refinantare la banca transilvania care mia aprobat, refinantarea la ing banii sant in cont la ing dar ei nu vor sa inchide contul ca am o ... (vezi toată discuția)
Inchidere voluntara srl camicami camicami Buna ziua, in cazul un SRL cu doi asociati sot si sotie,fiecare cu 50%,doresc sa inchida firma voluntar, ce se intampla cu sumele aflate in conturi sau in ... (vezi toată discuția)
Am de rezolvat doua teme la contabilitatea bancara, ma poate ajuta cineva?va rog!!! alialialiali alialialiali Tema 1: Contabilitate bancară Sa se inregistreze in contabilitatea băncii urmatoarele operatiuni: - Se majoreaza capitalul social al institutiei de ... (vezi toată discuția)