avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 993 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... inchidere voluntara SRL
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

inchidere voluntara SRL

Buna ziua, in cazul un SRL cu doi asociati sot si sotie,fiecare cu 50%,doresc sa inchida firma voluntar, ce se intampla cu sumele aflate in conturi sau in casa, ce se intampla cu stocurile sau cu mijloacele fixe si cu un credit pe termen lung angajat la o institutie financiara nebancara ,datorii la furnizori,clienti neincasati,pierderea contabila si fiscala din anii anteriori? Din punct de vedere contabil ce trebuie facut ? Trebuie apelat la un lichidator care sa se ocupe de partea contabila ?
Si inca o intrebare as mai avea : finantele sau chiar garda financiara vor veni in control sa vada de ce se solicita radierea?Va rog raspuns !
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 20:19, 6 Iulie 2011
da finantele va vor face control in urma solicitari lichidarii voluntare la finante.
in esenta:
- pasivul trebuie stins adica furnizorii achitatii si creditul tranferat pe persoana fizica
- activul lichidat - se vinde sau se transfera asociatilor dupa radiere

Trebuie apelat la un lichidator care sa se ocupe de partea contabila ?

- lichidatorul se ocupa de lichidarea soc si implicit si de partea contabila
- asa cum prezentati situatia actuala si anume faptul ca aveti datorii va trebuie un lichidator
Si inca o intrebare as mai avea : finantele sau chiar garda financiara vor veni in control sa vada de ce se solicita radierea?

NU
Multumesc mult pentru lamuriri.
oricum lichidarea se face in baza cererii de insolventa
la intrebari va raspunde un avocat numai la cabinet
De ce "insolventa". Eu ma refeream la dizolvare/lichidare voluntara/radiere.Insolventa nu inseamna altceva ?

Alte discuții în legătură

Dizolvare sau radiere srl tory74 tory74 as vrea sa inchid un srl la registrul comertului cu restante de 28000 lei cum se procedeaza sau ce acte imi trebuie mentionez ca srl ul e suspendat de un an (vezi toată discuția)
Dizolvare srl cu asociat unic fara lichidare!!! ContSters21504 ContSters21504 SPETA cu 3 intrebari: SRL cu asociat unic. 1. este posibilă dizolvarea voluntară a societăţii mai sus menţionate, fără lichidare, raportat la ... (vezi toată discuția)
Bilant de lichidare livia.mazare livia.mazare buna ziua am si eu nevoie de ajutor o srl este suspendata si s-a luat decizia dizolvarii, lichidarii si radierii ei. stie cineva cum trebuie sa arate ... (vezi toată discuția)