avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 302 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale dizolvare sau radiere srl
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

dizolvare sau radiere srl

as vrea sa inchid un srl la registrul comertului cu restante de 28000 lei cum se procedeaza sau ce acte imi trebuie mentionez ca srl ul e suspendat de un an
Pasii normali sunt: dizolvare, lichidare si radiere.
Daca e asociat unic, lichidarea se poate face fara lichidator odata cu dizolvarea, insa trebuie sa se stabileasca prin decizia de dizolvare si lichidare si cum se vor achita eventualele creante.
Radierea este ultimul pas si vizeaza doar stergerea efectiva a societatii din registrul comertului.
Ultima modificare: Miercuri, 25 Ianuarie 2012
ContSters239118, utilizator
Daca dvs. va referiti la divolvarea/lichidarea voluntara a societatii comerciale cu asociat unic aveti nevoie de situatia financiara de lichidare si de Certificatul de la Administratia Financiara din care rezulta ca societatea nu are datorii la bugetul de stat si la contributiile sociale....la obtinerea lor va poate ajuta sau sfatui contabilul.

In cazul divolvarii/lichidarii voluntare a societatii comerciale cu mai multi asociati intervine si numirea unui lichidator in Hotararea AGA prin care se ia act de dizolvarea societatii.

Intrati pe site-ul Registrul Comertului ca sa cititi detaliat despre toate documentele necesare ambelor proceduri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchidere firma Popesku Popesku Buna ziua, fata mea are o firma infiinta in 2010 dar nu a reusit sa faca mare lucru, adica mai nimic. Am incercat sa gasim clienti, am avut un agent vreun an ... (vezi toată discuția)
Am o sc care nu mai are activitate Emmanuel_ro Emmanuel_ro buna ziua , am o SC din anul 2008 am functionat aproximativ 2 ani apoi din 2010 nu sa mai lucrat ...acum vreau sa stiu ce e de facut sa o inchid sau sa o ... (vezi toată discuția)
Inchidere societate nelunelu68 nelunelu68 am o societate comerciala infiintata in ianuarie 2011 si nu am avut nici o activitate daca as dori sa o inchid ce demersuri trebuie sa fac (vezi toată discuția)