avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Casatoria cu un cetatean strain
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Casatoria cu un cetatean strain

Buna seara!Ma bucur ca am descoperit acest forum si sper ca ma puteti ajuta cu un sfat.Daca ma casatoresc in Grecia cu un barbat de origine Iranian(religie ortodox) iar lucrurile nu merg bine in viitor ,unde pot divorta in tara la noi sau trebuie sa revin in Grecia?
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 16:28, 1 Februarie 2011
daca locuiti o perioada impreuna la noi si daca va inregistrati casatoria la starea civila puteti divorta si la noi
competenta judecarii cererii de divort este urmatoarea:
a.cerera de divort este de competenta instantei in circumscriptia careia se afla ultimul domiciliu comun al sotilor,sub conditia ca macar unul dintre soti sa mai locuiasca in circumscriptia instantei respective;
b.in cazul in care sotii nu au domiciliu comun ori nici unul dintre ie nu mai locuieste in circumscriptia instantei in care se afla cel din urma domiciliucomun,competenta apartine instantei in care isi are domiciliu paratul;
c.in situatia in care paratul nu are domiciliul in Romania ,este competenta instanta in circumscriptia careia isi are domiciliu reclamantul
Este obligatorie inregisrarea casatoriei si la noi in tara pentru ca el sa aiba aceleasi drepturi ca si mine?ex:dreptul de a calatori in Europa(el locuieste de 8 ani in Europa dar nu a obtinut cartea verde)

Va multumesc!
Multumesc mult pentru raspunsuri!
daca se va pune problema divortului la un moment dat, pt. a putea divorta in romania tb. :
1. sa va pastrati cetatenia romana si casatoria sa se oficieze in tara ( deci nu transcrisa)
2.sau sa locuiti anterior introducerii actiunii de divort, in romania, cel putin un an de zile .
3. sau, domiciliul sotilor sa fie in romania . (ultimul domiciliu comun ).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort de un cetatean italian... rose3003 rose3003 va rog mult sa ma ajutati :( sunt casatorita de 3 ani cu un cetatean italian. casatoria a avut loc in italia dupa care a fost inscrisa si in romania. acum eu ... (vezi toată discuția)
Unde pot divorta? bassmafya17 bassmafya17 Buna ziua,in cazul in care m am casatorit acum 20 de ani in jud prahova iar acum am domiciliul in jud Constanta si vreau sa divortez ,ma pot adresa instantei ... (vezi toată discuția)
Divort cu unul dintre parteneri cu cetatenie straina nicool nicool casatoria s-a facut in buc,intre timp s-au separat si unul dintre soti are cetatenie belgiana pot divorta in belgia? (vezi toată discuția)