avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort cu unul dintre parteneri cu cetatenie straina
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort cu unul dintre parteneri cu cetatenie straina

casatoria s-a facut in buc,intre timp s-au separat si unul dintre soti are cetatenie belgiana pot divorta in belgia?
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 10:21, 11 Iulie 2009
Pot divorta la instanta ultimului lor domiciliu comun.
Cererea de divorţ este de competenţa instanţei în circumscripţia căruia se află cel din urmă domiciliu comun al soţilor. Dacă soţii nu au avut domiciliu comun sau dacă nici unul din soţi nu mai locuieşte în circumscripţia instanţei în care se află cel din urmă domiciliu comun, instanţa competentă este aceea în circumscripţia căreia îşi are domiciliul pârâtul, iar când pârâtul nu are domiciliu în ţară, este competentă instanţa în circumscripţia căreia îşi are domiciliul reclamantul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort! popescu.ioana popescu.ioana Buna ziua, Vreau sa initiez cererea de divort, dar intrebarea mea este, pot sa o fac in alt oras decat cel in care ne-am casatorit? Casatoria a fost ... (vezi toată discuția)
Divort de comun in acord,in alt judet fata de domiciliul sotilor AFLOAREI SIMONA AFLOAREI SIMONA Buna ziua, sunt casatorita din aug 2008,si am hotarat de comun acord sa divortam;din casatorie nu au rezutat copii,nu avem nimic de impartit si nu mai ... (vezi toată discuția)
Unde pot divorta? bassmafya17 bassmafya17 Buna ziua,in cazul in care m am casatorit acum 20 de ani in jud prahova iar acum am domiciliul in jud Constanta si vreau sa divortez ,ma pot adresa instantei ... (vezi toată discuția)