avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

care este cota legala daca se face succesiunea dupa tata.exista mama si 3 surori.
cat ne va reveni potrivit legii si cum se va calcula mai pe intelesul nostru?putem sa solicitam o cota ,mai mare decat ce prevede legea sau nu?
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 19:38, 31 Ianuarie 2011
Mama dvs va primi 1/4 din mostenire iar copii ( cele 3 surori) 3/4 din mostenire. Daca mama dvs renunta la mostenire puteti culege dvs intrega masa succesorala.
vom avea 3/4 fiecare? dar daca anumite bunuri au fost dobandite inainte de casatorie se schimba cu ceva in ceea ce privesc cotele sau raman aceleasi?
cineva mi-a spus ca mama va primi 1/8 ?
cum este corect in cele din urma?
nu.
mama dvs va culege 1/4 din masa succesorala, iar dvs, cele 3 fiice veti culege impreuna 3/4, deic va va reveni o cota parte de 1/4.
dar am gasit intr-o carte de drept ca sotia adica mama, va primi o cota de 1/8 daca vine la mostenire impreuna cu copii .acest lucru ce inseamna?
offf, cred ca ati citit pe la mostenirea testamentara, si este vorba de rezerva sotului supravietuitor.#-o

Alte discuții în legătură

Cine are dreptul la mostenire Emiliap Emiliap Doamna X, divortata, are un copil major, are frati si surori, se casatoreste cu domnul Y, vaduv, fara copii, are frati si surori. Amandoi au bunuri dobandite ... (vezi toată discuția)
Situatie ipotetica mamalui Stefan mamalui Stefan Buna ziua tuturor, Fiind o mamica responsabila(si nu chiar foarte tanara...),as dori sa stiu ce-l va astepta pe copilul meu in viitor in situatia decesului ... (vezi toată discuția)
Cum se face impartirea? mihai alexandru mihai alexandru Daca intr-o familie formata din parinti si 2 copii moare unul din parinti ( mama,tata) cum se imparte partea defunctului ? Cat revine la (sot,sotie) si cat la ... (vezi toată discuția)