avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale este sa nu valabil acest act?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

este sa nu valabil acest act?

am nevoie de ajutor in solutionarea unei spete!
A si B sunt asociati intr-o societate comerciala, avand 50% fiecare. A ii cesioneaza lui B si C partile sociale, astfel B va detine 60% din capitalul social si C 40%. in continuare, XX in calitate de administrator al societatii comerciale in cauza, incheie in numele societatii cu A o tranzactie prin care ii cedeaza o suma de bani si 1 autoturism facand parte din patrimoniul firmei (pentru a achita ce i se cuvenea de la acea societate, in actul de cesiune parti sociale fiind stipula pretul derizoriu al partilor sociale). Acest contract denumit TRANZACTIE are o clauza in de rezolutiune pe pact comisoriu 4, in caz de neindeplinirea obligatiilor partilor, atat pentru contractul TRANZACTIE cat si pentru CONTRACTUL DE CESIUNE PARTI SOCIALE. intrebarea mea este, au dreptul XX si A, sa semneze pentru producerea unui efect juridic asupra contractului incheiat intre A,B si C?
Ultima modificare: Luni, 31 Ianuarie 2011
Amalia18_bv, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 10:41, 9 Februarie 2011
efectele acestui act = evaziune fiscala
deoarece
in actul de cesiune parti sociale fiind stipula pretul derizoriu al partilor sociale

se urmareste neplata impozitului de 16%

intrebarea mea este, au dreptul XX si A, sa semneze pentru producerea unui efect juridic asupra contractului incheiat intre A,B si C?

Nu
Multumesc domnule Adrian. Mi-ati confirmat parerea ! ceea ce ma intriga pe mine este faptul ca acest contract a fost redactat de avocatii partilor, si nu inteleg cum de avocatul lui A sustine in continuare ca actul este perfect legal si isi produce efecte asupra contractului de cesiune. mi-a explicat ca cel de-al doilea contract (tranzactie) este simulatie la primul (cesiune), dar eu stiu ca partile din contractul la vedere trebuie sa fie partile din simulatie. iar acum A, nu stie cum sa faca sa isi recupereze partile sociale sau banii care i s-au promis. deoarece avocatul lui l-a asigurat ca prin acest act, daca nu isi primeste banii, isi va recupera partile sociale cesionate...
Ultima modificare: Marți, 1 Februarie 2011
Amalia18_bv, utilizator

De ce sa fie simplu cand poate sa fie complicat ??
De ce sa nu faci un contract de cesiune parti sociale beton cand poti sa faci 2 acte .....
avocatul lui l-a asigurat ca prin acest act, daca nu isi primeste banii, isi va recupera partile sociale cesionate...

Partile sociale odata cesionate, cesionate raman .
Daca isi primeste banii este o alta poveste
atentie mare...rezolutia data de catre ORC prin care admite cererea de cesiune se poate ataca in termen de 15 zile...dupa trecerea termenului nici o persoana interesata nu mai poate face nimic si odata cesionate partile sociale cel care iese nu mai poate reveni in cadrul firmei fara acceptul noilor asociati...
anamaria01 a scris:

atentie mare...rezolutia data de catre ORC prin care admite cererea de cesiune se poate ataca in termen de 15 zile...dupa trecerea termenului nici o persoana interesata nu mai poate face nimic si odata cesionate partile sociale cel care iese nu mai poate reveni in cadrul firmei fara acceptul noilor asociati...

afirmatia este corecta si detaliaza dpdv juridic ceea ce am scris eu pe scurt
Partile sociale odata cesionate, cesionate raman .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesionare societate florentyna florentyna Buna ziua! Am si eu o stuatie pe care nu stiu sa o abordez. Asociatul unic al unei sicietati vrea sa cesioneze societatea unei alte societati. Societatea ... (vezi toată discuția)
Vinzare parti sociale la un srl sau cesiunea acestora lerua lerua Partile sociale la un srl pot fi vindute sau cesionatee la simpla negociere a partilor,fiint doar un act comercial simplu cu mentiunea autentificarii ... (vezi toată discuția)
Cesiune de creanta Carjila georgeta Cabinet carjila georgeta Carjila georgeta Cabinet carjila georgeta societatea A a facturat catre societatea B 100.000 lei In contractul incheiat intre parti la capitolul \\" plata\\" este specificat \\" prin virament bancar ... (vezi toată discuția)