avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort din culpa comuna
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort din culpa comuna

as avea nevoie de ajutor...
as vrea sa depun actele pentru divort, dar am nelamuri in ceea ce priveste formularea cererii de divort.este vorba despre un divort din culpa comuna, suntem de acord cu toate cererile formulate,respsctiv incredintarea minorului, pensia de intretinere, dar nu stiu exact ce ar trebui sa contina cererea.

Domnule avocat, cum sa fie divort prin acord divortul care nu indeplineste conditiile de desfacere a casatoriei prin acord?

Adica, in conformitate cu art. 38, divortul prin acord desface casatoria din care nu au rezultat copii care sa mai fie inca minori... asa incat acesta e un divort din culpa comuna, asa cum a spus domnul, nu e niciun acord... Bine ca stiu clientii mai bine decat avocatii lor, de-asta nu recurg saracii oameni la avocati, sa-i mai incurce careva in plus?
Divortul prin acord nu are nici martori, actiunea se semneaza de ambii soti...
Adica o alta mancare de peste decat cea de fata!

Of-of! :thumbdown:
buna ziua as avea nevoie de un model de cerere de divort, din culpa comuna, din casatorie au rezultat doi copii. de asemenea, intentionez sa las sotiei apartamentul, ea preluand mai departe plata ratelor imprumutului contractat cu ocazia achizitionarii acestuia. legat de aceasta, as vrea sa imi spuneti daca e obligatorie plata pensiei alimentare sau nu, bineinteles cu acordul partilor. adresa mea de email e lucianlucuta@rdslink.ro
va multumesc anticipat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divortul nelutu01 nelutu01 buna seara! am si eu o nelamurire, din casatorie rezulta un minor de 11 ani, divortul poate fi de comun acord? se audiaza si minorul la proces? (vezi toată discuția)
Divort gheorghemirela gheorghemirela Vreau sa divortez si nu stiu pasii exacti pe care trebuie sa-i fac, mai ales ca e vorba si de un copil! (vezi toată discuția)
Divort,cand una dintre parti nu e de acord mare mare As vrea sa stiu ce drepturi are o sotie,daca s-a decis sa divorteze pentru ca nu mai vrea sa accepte maltratarea verbala,santajul si amenintarile sotului,dar ... (vezi toată discuția)