avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 215 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare vs suspendare
Discuție deschisă în Executare silită

executare vs suspendare

pot executa silit o firma care a cerut suspendarea activitatii pentru 3 ani?
exact cat sa mi se prescrie dreptul de a pune in executare hotararea
Cel mai recent răspuns: LILIANA FLEANCU , Consilier juridic 18:40, 1 Februarie 2011
IN TERMENI GENERALI !
Daca ati incheiat un contract cu prestatiuni succesive, puteti cere executarea obligatiilor pana la suspendarea activitatii societatii, apoi discutati despre cu totul altceva - daune contractuale, penalitati, etc.....
Daca ati incheiat un contract care si-a epuizat termenul dar debitorul nu si-a indeplinit obligatiile, puteti trece la executare....
Apelati, daca merita cuantumul creantei pe care o aveti in contra societatii debitoare, la un consilier juridic sau avocat. Este o actiune pe OG. 119/2007 sau OG. 5/2006 care presupune indeplinirea multor particularitati de forma ale relatiei comerciale dintre dvs si debitor.
Am scris gresit anul pentru OG. 5, corect este OG.5/2001.

O.G. nr. 5/2001 privind procedura somatiei de plata, cu modificarile si completarile ulterioare, si O.U.G. nr. 119/2007 privind masurile pentru combaterea întârzierii executarii obligatiilor de plata rezultate din contractele comerciale, aprobata cu modificari prin Legea nr. 118/2008, act normativ de transpunere în legislatia româna a Directivei nr. 2000/35/CE4 privind combaterea întârzierii platilor în tranzactiile comerciale, etc, etc.....
Daca sunteti tot comerciant va incadrati cel mai bine pe OG. 119, daca sunteti pers. fizica mergeti pe og. 5 . Taxa de timbru e doar 39 de lei, daca nu ma insel. Sa nu actionati in civiv. Platiti taxa de timbru la valoarea creantei cerute.
am deja sentinta pe calea ord119/2007 pronuntata in data de 25.01.2011
firma a cerut suspendarea pe 23.12.2010
Ordonanta de plata emisa in temeiul OG. 119/2007, este executorie de drept.
Solicitati-i unui executor judecatoresc punerea acesteia in executare.
Suspendarea e efect a intreruperii temporare a activitatii, nu efect al neplatii datoriilor exigibile.
Luati ca tema executiile fiscului. Acesta ce face ? Nu cred ca asteapta inceperea activitatii unei societati. Si daca nu mai incepe?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facturi fara scadenta Andreea Istrate Andreea Istrate Daca am emis o factura unde nu este inserata data scadentei si nu am nici contract incheiat, dar facturile sunt acceptate la plata prin semnare si stampilare ... (vezi toată discuția)
Respingere cerere pe oug.119/2007 Lenush_71 Lenush_71 Buna ziua! Am un srl, si am prestat servicii la o Societate Agricola (deci nu este srl, ) am incheiat ,,contract de prestari servicii\" semnat si ... (vezi toată discuția)
Autoritate de lucru judecat claudelmai82 claudelmai82 Buna ziua. Am cerut insolventa unei SC si cred ca am gresit trebuia sa aleg o modalitate mai rapida de recuperat banii, respectiv ordonanta de plata. In ... (vezi toată discuția)