avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... autoritate de lucru judecat
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

autoritate de lucru judecat

Buna ziua.
Am cerut insolventa unei SC si cred ca am gresit trebuia sa aleg o modalitate mai rapida de recuperat banii, respectiv ordonanta de plata. In cazul in care se respinge cererea de declansare a procedurii insolventei pot sa formulez o actiune in baza prevederilor OUG 119?
Nu e autoritate de lucru judecat?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: cad_eugen , utilizator 22:35, 28 Martie 2012
Nu este autoritate de lucru judecat, insa ar fi indicat sa renuntati la cererea de chemare in judecata privind deschiderea insolventei asupra societatii debitoare, deoarece daca se deschide, debitorul are protectia tribunalului, asupra multor aspecte( art. 36 din Legea 85/2006). Incercati alte temeiuri legale: O.G. 5/2001( somatie de plata), combaterea intarzierii, cum ati spus( 119/2007), sau chiar si o procedura pe dreptul comun ar fi mai rapida si mai putin costisitoare pt. recuperarea creantei.

c.j. Minodora Sorian
Ultima modificare: Marți, 10 Ianuarie 2012
Minodora Sorian, Consilier juridic
Ei au cerut cheltuieli de judecata. Daca renunt firma la care lucrez va plati cheltuieli de judecata?
Mai mult ei sustin in intampinare niste aberatii, gen ca plata a fost facuta din greseala.Ca au confundat pozitiile procesuale ..etc
S-ar putea ca instanta sa dispuna plata cheltuielilor de judecata, dar acestea trebuie sa fie justificate cu chitante depuse la dosarul cauzei( si daca renuntati si daca vi se respinge actiunea). Doar in eventualitatea in care se deschide procedura insolventei(ceea ce nu va convine), veti fi absolvit de plata cheltuielilor de judecata.
O recomandare: incercati o tranzactie, renuntati la judecata cu conditia de a nu fi supusi la cheltuieli de judecata.
Multumesc mult pentru raspunsuri.
Era mai simplu pe OG nr. 5 din 19 iulie 2001 privind procedura somaţiei de plată sau pe OUG nr. 119 din 24 octombrie 2007. De recuperarea creantei depinde mult si de executorul judecatoresc.

Alte discuții în legătură

Recuperare creante meana meana Buna ziua! Am o problema si, desi rezolvarea ar fi simpla incep sa cred ca e imposibil deoarece intervine \"doamna cu coasa\"= politica ... ... (vezi toată discuția)
Schimbare incadrare din oficiu andabej andabej Am depus o cerere pentru plata unei creante pe oug 119 la o judecatorie din Bucuresti. M-am trezit ca, in citatia pentru primul termen imi spune ca sunt citata ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru stefan2010 stefan2010 care poate fi taxa de timbru la valoarea ceruta de 37.225,84 ron suma reprezinta contravaloare lucrari in baza unui contract rest deplata facturat 14.169,59 ... (vezi toată discuția)