avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Recuperare creante
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Recuperare creante

Buna ziua!
Am o problema si, desi rezolvarea ar fi simpla incep sa cred ca e imposibil deoarece intervine "doamna cu coasa"= politica ...

Am un SRL ce are de recuperat o suma de bani de la un alt SRL.
Am facturile restante de aproape un an, am trimis notificare de plata, confirmare la primire, seful ce se ocupa cu platile mi-a confirmat suma si personal.
Patronul un "domn" pe la 55 ani cu copii de varsta mea: unul politician si altul avocat incepe sa injure si sa spuna ca el nu are datorii fara sa stie macar despre ce este vorba.
Nu sunt singura persoana careia ii face asa, daca nu esti din partid iti iei banii daca are chef el.
Ce as putea sa fac sa-i dovedesc ca nu e chiar asa ?
Cel mai recent răspuns: Katryna , utilizator 15:13, 20 Ianuarie 2009
Apelati la instanta judecatoreasca. Daca aveti facturile confirmate prin semnatura si stampila puteti solicita instantei emiterea ordonantei de plata, in baza OUG 119/2007. Taxa de timbru este de 39 de lei si timbru judiciar de 0,15 lei. Daca nu va descurcati in redactare contactati-ma, pentru a va oferi sprijin.
Multi oameni par "giganti" numai pentru ca, masurandu-ne cu ei, ne asezam in genunchi...

Nici "domnii" acestia nu se bazeaza, de multe ori, pe alta "forta" decat ...mentalitatea esecului de la care pleaca ceilalti, in relatia cu ei.
Ati discutat cu un avocat ca sa stiti pe ce fel de ...hartii stati (acte deveditoare ale creantei) inainte de a pleca de la premisa ... n-am sanse pentru ca nu sunt din partid? Incercati!
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Decembrie 2008
romascanu, moderator
Daca suma la care va referiti este mai mare, puteti incerca sa deschideti procedura falimentului.
Au trecut 30 de zile de la data scadentei, suma a fost acceptata la plata... si sunteti indreptatit sa credeti ca nu au lichiditati ca sa va achite debitul!
Probabil ca nu o sa ajungeti decat la primul termen de judecata pentru ca vor achita rapid debitul si atunci veti renunta la cererea de deschidere a procedurii insolventei.
Sau puteti apela la procedura privind emiterea somatiei de plata cum v-a sfatuit si d-na bioenergeta.
Nu vreau sa ii bag pe toti judecatorii in aceeasi oala, dar ceea ce vreau sa va spun mai jos ar trebui sa va deschida FOARTE BINE ochii si sa fiti pregatita pentru orice!
Am fost in aceeasi situatie, aveam documente doveditoare si prima decizie mi-a fot favorabila, judecatoarea a decis ca cealalta firma trebuie sa plateasca facturile restante, dar s-a facut cerere in anulare si dupa multe tergiversari, al treilea judecator (NOTA BENE, a fost alta persoana cea care a dat sentinta, lucru inadmisibil!) am ramas cu ochii in soare si buna de plata a cheltuielilor de judecata. In Romania mori cu dreptatea in mana, asta este!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare bani de la firma in insolventa dinumarcel dinumarcel Am o mica firma si produc niste piese pe care le vand catre clienti din industrie. Unul dintre clientii (care apare la stiri TV cum ca salariatii blocheaza ... (vezi toată discuția)
Somatie de plata Silviuvox Silviuvox Buna ziua , am depus la judecatorie , o somatie de plata pentru o factura neachitata a unui creditor. Am anexat in dublu exemplar , cererea , contractul de ... (vezi toată discuția)
Sanse de recuperare debit cu noul cod fiscal din 05.2010 asbinvest asbinvest Buna ziua ! A. Am cumparat ca persoana juridica ( X - actionar 100% , administrator 100% , autorizat 100% pentru specimen semnatura bancara ) marfa cu ... (vezi toată discuția)