avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Recuperare bani de la firma in insolventa
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Recuperare bani de la firma in insolventa

Am o mica firma si produc niste piese pe care le vand catre clienti din industrie. Unul dintre clientii (care apare la stiri TV cum ca salariatii blocheaza drumurile) a intrat de curand in insolventa. Are restante la plata catre mine si desi i-am trimis notificari nu am reusit sa recuperez nimic. Zilele acestea (sfarsitul,lunii Aprilie 2013) am primit o scisoare de la acest client care cuprinde:
1. Copia minutei sentintei civile eliberata de Tribunalul specializat din localitatea respectiva, prin care se dispune deschiderea procedurii de insolventa si numirea administratorului Judiciar provizoriu.
2. Notificare (catre mine) privind deschiderea procedurii de insolventa, din care remarc faptul ca a fost numit un Administrator Judiciar; ca termenul pentru inregistrarea cererii de admitere a creantelor este 29-05-2013 (desi la un articol precedent se spune ca toate persoanele fizice si juridice care pana la data de 17-04-2013 detineau un drept de creanta asupra averii debitorului au calitate de creditor fara a depune personal declaratii de creanta); termenul pentru intocmirea tabelului definitiv al creantelor este 29-06-2013;
Cum ar trebui sa procedez acum, si care vor fi mersul procedurii in continuare?
Exista un formular tip de inscriere la masa credala si de unde se ia?
Va multumesc pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: dinumarcel , utilizator 14:26, 5 Mai 2013
In aceasta situatie, dvs trebuie sa formulati o cerere de inscriere la masa credala, cerere pe care o veti depune la Tribunal in 2 exemplare, copie de pe toate actele care justifica creanta dvs., taxa de timbru de 120 lei si timbru judiciar de 0,3 lei.
NU exista un formular , dar in cerere trebuie sa mentionati ca aveti de recuperat suma de... reprezentand.... emisa in baza unui contract.... etc.
Exista un termen limita de inscriere a creantelor.... asa cum ati mentionat cred ca este vorba de termenul de 29.05.2013, data pana la care dvs. puteti sa inregistrati cererea la Tribunal.
Multumesc pentru raspuns. Pot sa trimit aceste documente si prin Posta cu confirmare de primire?
Model cerere inscriere la masa credala:

TRIBUNALUL ___________
- SECTIA COMERCIALA SI DE CONTENCIOS ADMINISTRATIV-FALIMENT
DOSAR NR. _______
TERMEN: _______________

DOMNULE PREªEDINTE,

Subscrisa _________________, societate comerciala romana, cu sediul social in localitatea ___________ ( adresa, CIF, J, alte date de identificare) cu sediul procedural ales la ___________________ (ex. sediu social), prin ____________(reprezentant) , in temeiul art. 65 alin. 1 din Legea nr. 85/2006 formulăm prezenta

CERERE DE ADMITERE A CREANTEI

solicitand inscrierea in tabelul preliminar al creantelor asupra averii societatii debitoare din prezentul dosar, _________, cu sediul _____________________ ( adresa, CIF, J, alte date de identificare), cu suma de ________________, reprezentand debit neachitat conform:

- ___________________( facturi, hot. jud. etc)

De asemenea, solicitam obligarea debitoarei la plata sumei de _____________, cu titlu de cheltuieli de judecata constand in ___________________. ( daca este cazul)

In fapt: ________(motivarea in fapt- descrierea pe scurt a situatiei de fapt si a legaturii comerciale cu debitorul)

În drept: Legea nr. 85/2006, privind procedura insolventei.
In probatiune: inscrisuri.
Anexam: acte doveditoare, taxa judiciara de timbru de____ lei si timbrul judiciar de ___ lei, dovada onorariului de avocat.

SC ______ SRL,
prin ____________


DOMNULUI PRESEDINTE AL TRIBUNALULUI ____________________

www.avocatnet.ro/content/for...


Da, cererea de inscriere o puteti trimite prin posta cu confirmare de primire.
Multumecs foarte mult. Va urez un Paste Fericit!!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere inscriere la masa credala iancu123 iancu123 imi poate cineva trimite o cerere tip de inscriere la masa credala? email : clarviziunee@yahoo.com (vezi toată discuția)
Inscrierea la masa credala Aura2 Aura2 Cum trebuie facuta cererea de inscriere la masa credala a unui creditor impotriva unei societati aflata in insolventa? Ma puteti ajuta cu un model? (vezi toată discuția)
Cerere de inscriere a creantei in tabelul preliminar diaana diaana Buna ziua Am o mare rugaminte Unul dintre clientii nostri datornici a intrat in insolventa. Firma de insolventa ne-a trimis o notificare prin care ne putem ... (vezi toată discuția)