avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... autoritate de lucru judecat
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

autoritate de lucru judecat

Buna ziua.
Am cerut insolventa unei SC si cred ca am gresit trebuia sa aleg o modalitate mai rapida de recuperat banii, respectiv ordonanta de plata. In cazul in care se respinge cererea de declansare a procedurii insolventei pot sa formulez o actiune in baza prevederilor OUG 119?
Nu e autoritate de lucru judecat?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: cad_eugen , utilizator 22:35, 28 Martie 2012
taxa de timbru pentru oug 119 e tot 39 de lei?
claudelmai82 a scris:

taxa de timbru pentru oug 119 e tot 39 de lei?



da
[ link extern ] /
Buna seara,
Pentru a nu mai deschide o noua postare doresc sa va intreb si sa cer lamuriri in legatura cu urmatoarele:
-acum cativa ani am fost parte intr-un proces - reziliere contract intretinere;
-actiunile in judecatorie si tribunal le-am pierdut, iar in cea de recurs, la curtea de apel am castigat cauza. A fost pronuntata o decizie definitiva si irevocabila spre favoarea noastra.
(cei care au judecat au avut bun simt si capacitate intelectuala sa inteleaga intr-u totul contractul de intretinere si intelegerile facute intre parti)

Momentan, partea adversa a inaintat un nou proces, pentru aceeasi cauza, obiect si parti.

-dar art. 1201 cod civil prevede că “Este lucru judecat atunci când a doua cerere în judecată are acelaşi obiect, este întemeiată pe aceeaşi cauză şi este între aceleaşi părţi, făcută de ele şi în contra lor în aceeaşi calitate.”
-dupa simtirea mea acest articol reglementeaza o decizie definitiva si irevocabila tocmai pentru a nu incepe un sir interminabil de procese pentru aceeasi cauza. (va rog atentionati daca gresesc)
-taxa de timbru si cheltuielile de judecata nici in ziua de azi nu au fost platite integral (a fost platita 40% din taxa de timbru. I-a fost acordat ajutor ajutor public judiciar cu plata in rate a acestei sume,plati care din motive de rea credinta au fost sistate.)
-intretinutul dupa tot acest timp, refuza categoric intretinerea (fapt dovedit si atunci prin inscrisuri si martori)

Doresc sa stiu ce putere are decizia definitiva si irevocabila in aceasta situatie.

Cu stima,
C. Eugen

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare creante meana meana Buna ziua! Am o problema si, desi rezolvarea ar fi simpla incep sa cred ca e imposibil deoarece intervine \"doamna cu coasa\"= politica ... ... (vezi toată discuția)
Schimbare incadrare din oficiu andabej andabej Am depus o cerere pentru plata unei creante pe oug 119 la o judecatorie din Bucuresti. M-am trezit ca, in citatia pentru primul termen imi spune ca sunt citata ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru stefan2010 stefan2010 care poate fi taxa de timbru la valoarea ceruta de 37.225,84 ron suma reprezinta contravaloare lucrari in baza unui contract rest deplata facturat 14.169,59 ... (vezi toată discuția)