Salutare tuturor,
Sunt nou pe acest forum si nu am studii de drept. Recent mi s-a intamplat ceva nefast si chiar nu reusesc sa gasesc o solutie la problema mea. Bani nu mai am sa ma adresez unui avocat pentru consiliere.
Va voi descrie situatia pe scurt:
In urma cu un an, am cunoscut o doamna, administratora si propietara unei afaceri destul de mari. Domeniul in care activeza este irelevant.
Aceasta era in actiune de divort cu sotul sau si era foarte deprimata. Avea nevoie de sustinere, si cum mi s-a parut o persoana simpatica, am decis sa o cunosc. Totul a inceput cum incep lucrurile "bune": pe internet.
Am inceput o relatie amoroasa si chiar plina de pasiune. Din nefericire aveam oarecare disensiuni, deoarece eram foarte diferiti. La un cert moment, aceasta doamna, fosta mea iubita, a decis sa ma angajeze ca informatician pentru a veghea asupra problemelor legate de sistemele de calcul.
Eu posedam un autoturism, care din cauza ca avea o anumita varsta, incepuse sa cedeze. Eram foarte trist, imi iubeam mult masina, dar si la veniturile pe care le realizam, nu-mi puteam permite o alta.
Buna mea prietena, deja in relatie cu mine de un an si aparent intentii serioase de casatorie (relatia noastra era oficiala in fata tuturor, calatoream impreuna, locuiam impreuna) mi-a propus sa-mi vand masina la orice pret, ca sa o putem da avans pentru o alta noua, in leasing, pe firma ei.
Am vandut masina la subpret si banii i-a depus in contul societatii sale comerciale, nu total insa... 120mil, incasasem 150mil.
Datorita manevrei financiare, automat in registrul de casa a aparut ca o depunere de numerar la banca si soldul s-a dus cu foarte mult in minus.
Masina s-a achizitionat, dar intre timp a intervenit si ruptura.
La numai o saptamana de la predarea noii masini, buna mea iubita mi-a cerut demisia ca sa nu-mi desfaca ea contractul de munca cu o litera care nu o doresc. Mi-a motivat ca nu merge intre noi, ca nu mai are nici un rost si ca o sa o ia razna daca continua.
Mi-am dat "demisia", si totodata ne-am separat in fapt, eu pana atunci locuind cu ea.
Am incercat sa o rog sa-mi gaseasca o rezolvare, pentru ca eu am vandut o masina si practic noua masina e a societatii,eu nefiind angajat nici nu pot sa o conduc macar. Mi-a semnat si stampilat o "imputernicire" cum ca am voie sa o conduc, dar, stim cu totii ca acest lucru nu este legal. In contractul de leasing, scrie foarte clar ca numai angajatii societatii au voie sa o conduca.
Mi-a promis verbal ca nu-mi va lua masina si ca dupa ce va termina de plata la ea in 4 ani, va fi a mea, pe numele meu.
Intre timp am aflat motivul de care s-a despartit de mine: a inceput sa se intalneasca cu unul din furnizori, de aceeasi varsta cu mine, 27 de ani, ea avand 32.
Problema mea este ca am picat intr-o stare de depresie puternica, iau tranchilizante si tratament antidepresiv.
Intr-o secunda am pierdut tot, iubita, locul de munca si putina mea avere: masinuta mea pentru care am muncit si m-am chinuit atat de mult!:((
Am slabit 6 kg, si ma simt din ce in ce mai rau. Am suferit de Heptatita C si am facut un tratament cu Interferon care oricum ma slabise foarte mult, ma tem din ce in ce mai mult pentru sanatatea mea! Eu nu mai pot avea incredere in ea, conduc o masina pe care nici nu am voie sa o conduc si care in orice moment poate sa-mi fie ceruta inapoi, iar eu obligat sa o predau.
Este masina societatii, ca utilizare iar propietar firma de Leasing... Nu am ce sa fac.
Daca as dorii sa recuperez banii si in cel mai bun caz mi i-ar da inapoi, eu nu as avea ce sa mai iau, poate o rabla si mai mare. Eu mi-am vandut masina la un subpret pentru a urgenta operatiunea la cererea sa.
Singurul meu probator ar fi:
- contractul de vanzare cumparare cu suma pe autoturismul pe care l-am avut pe numele meu.
- in contabilitatea firmei (si extrasul de cont de la banca) depunerea unei sume similare cu cea incasata de mine in acea zi, ceea ce nu pot fi justificati si au dus registrul de casa in minus...
- faptul ca s-a achitat un prim avans de rezervare al auto in aceeasi zi de 20 mil lei.
Eu sper totusi sa nu fie asa rea sa ma nenoroceasca! Este atat de bogata, si cu cat esti mai bogat cu atat devii mai indiferent la suferinta celor din jur. Cu ce am gresit? Ce am facut eu sa merit asta ca numai D-zeu stie cat de mult am vrut sa fie bine.
Sper sa nu ajungem la litigii si sa se rezolve aceasta problema, dar as dorii sa stiu, daca in instanta as putea avea un castig de cauza:
Exista vreo lege care reglementeaza acest raport creat? Este inselaciune? Abuz de incredere? ce este?
Unde ar putea fi incadrata fapta si sa-mi primesc si eu banutii aia amarati inapoi?
Va rog mult sa ma sfatuiti, sunt distrus... momentan iau numai medicamente, nu pot sa-mi gasesc un alt job, si la cat sunt de suferind ma tem ca as ceda si mai rau... Nu mai am ce sa fac... Nu mai am cu cine discuta.
Tot ce mi se spune este ca va fi bine... este asa fericita si radianta, si atat de indiferenta la cum am ajuns.
E vina mea ca am avut incredere , e numai vina mea...dar as dorii sa stiu.. este corect pentru mine sa pierd aceasta suma de bani doar pentru o incredere copilareasca?
Aveti vreo idee? Ce ma sfatuiti?
Va multumesc mult...
Cel mai recent răspuns:
inqui5it0r , utilizator
08:15, 25 Aprilie 2008