avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Inconstienta, va rog sa ma ajutati
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Inconstienta, va rog sa ma ajutati

Salutare tuturor,
Sunt nou pe acest forum si nu am studii de drept. Recent mi s-a intamplat ceva nefast si chiar nu reusesc sa gasesc o solutie la problema mea. Bani nu mai am sa ma adresez unui avocat pentru consiliere.

Va voi descrie situatia pe scurt:

In urma cu un an, am cunoscut o doamna, administratora si propietara unei afaceri destul de mari. Domeniul in care activeza este irelevant.
Aceasta era in actiune de divort cu sotul sau si era foarte deprimata. Avea nevoie de sustinere, si cum mi s-a parut o persoana simpatica, am decis sa o cunosc. Totul a inceput cum incep lucrurile "bune": pe internet.

Am inceput o relatie amoroasa si chiar plina de pasiune. Din nefericire aveam oarecare disensiuni, deoarece eram foarte diferiti. La un cert moment, aceasta doamna, fosta mea iubita, a decis sa ma angajeze ca informatician pentru a veghea asupra problemelor legate de sistemele de calcul.

Eu posedam un autoturism, care din cauza ca avea o anumita varsta, incepuse sa cedeze. Eram foarte trist, imi iubeam mult masina, dar si la veniturile pe care le realizam, nu-mi puteam permite o alta.

Buna mea prietena, deja in relatie cu mine de un an si aparent intentii serioase de casatorie (relatia noastra era oficiala in fata tuturor, calatoream impreuna, locuiam impreuna) mi-a propus sa-mi vand masina la orice pret, ca sa o putem da avans pentru o alta noua, in leasing, pe firma ei.

Am vandut masina la subpret si banii i-a depus in contul societatii sale comerciale, nu total insa... 120mil, incasasem 150mil.
Datorita manevrei financiare, automat in registrul de casa a aparut ca o depunere de numerar la banca si soldul s-a dus cu foarte mult in minus.
Masina s-a achizitionat, dar intre timp a intervenit si ruptura.

La numai o saptamana de la predarea noii masini, buna mea iubita mi-a cerut demisia ca sa nu-mi desfaca ea contractul de munca cu o litera care nu o doresc. Mi-a motivat ca nu merge intre noi, ca nu mai are nici un rost si ca o sa o ia razna daca continua.
Mi-am dat "demisia", si totodata ne-am separat in fapt, eu pana atunci locuind cu ea.

Am incercat sa o rog sa-mi gaseasca o rezolvare, pentru ca eu am vandut o masina si practic noua masina e a societatii,eu nefiind angajat nici nu pot sa o conduc macar. Mi-a semnat si stampilat o "imputernicire" cum ca am voie sa o conduc, dar, stim cu totii ca acest lucru nu este legal. In contractul de leasing, scrie foarte clar ca numai angajatii societatii au voie sa o conduca.

Mi-a promis verbal ca nu-mi va lua masina si ca dupa ce va termina de plata la ea in 4 ani, va fi a mea, pe numele meu.
Intre timp am aflat motivul de care s-a despartit de mine: a inceput sa se intalneasca cu unul din furnizori, de aceeasi varsta cu mine, 27 de ani, ea avand 32.

Problema mea este ca am picat intr-o stare de depresie puternica, iau tranchilizante si tratament antidepresiv.
Intr-o secunda am pierdut tot, iubita, locul de munca si putina mea avere: masinuta mea pentru care am muncit si m-am chinuit atat de mult!:((

Am slabit 6 kg, si ma simt din ce in ce mai rau. Am suferit de Heptatita C si am facut un tratament cu Interferon care oricum ma slabise foarte mult, ma tem din ce in ce mai mult pentru sanatatea mea! Eu nu mai pot avea incredere in ea, conduc o masina pe care nici nu am voie sa o conduc si care in orice moment poate sa-mi fie ceruta inapoi, iar eu obligat sa o predau.

Este masina societatii, ca utilizare iar propietar firma de Leasing... Nu am ce sa fac.
Daca as dorii sa recuperez banii si in cel mai bun caz mi i-ar da inapoi, eu nu as avea ce sa mai iau, poate o rabla si mai mare. Eu mi-am vandut masina la un subpret pentru a urgenta operatiunea la cererea sa.

Singurul meu probator ar fi:
- contractul de vanzare cumparare cu suma pe autoturismul pe care l-am avut pe numele meu.
- in contabilitatea firmei (si extrasul de cont de la banca) depunerea unei sume similare cu cea incasata de mine in acea zi, ceea ce nu pot fi justificati si au dus registrul de casa in minus...
- faptul ca s-a achitat un prim avans de rezervare al auto in aceeasi zi de 20 mil lei.

Eu sper totusi sa nu fie asa rea sa ma nenoroceasca! Este atat de bogata, si cu cat esti mai bogat cu atat devii mai indiferent la suferinta celor din jur. Cu ce am gresit? Ce am facut eu sa merit asta ca numai D-zeu stie cat de mult am vrut sa fie bine.

Sper sa nu ajungem la litigii si sa se rezolve aceasta problema, dar as dorii sa stiu, daca in instanta as putea avea un castig de cauza:

Exista vreo lege care reglementeaza acest raport creat? Este inselaciune? Abuz de incredere? ce este?
Unde ar putea fi incadrata fapta si sa-mi primesc si eu banutii aia amarati inapoi?

Va rog mult sa ma sfatuiti, sunt distrus... momentan iau numai medicamente, nu pot sa-mi gasesc un alt job, si la cat sunt de suferind ma tem ca as ceda si mai rau... Nu mai am ce sa fac... Nu mai am cu cine discuta.
Tot ce mi se spune este ca va fi bine... este asa fericita si radianta, si atat de indiferenta la cum am ajuns.

E vina mea ca am avut incredere , e numai vina mea...dar as dorii sa stiu.. este corect pentru mine sa pierd aceasta suma de bani doar pentru o incredere copilareasca?

Aveti vreo idee? Ce ma sfatuiti?
Va multumesc mult...
Ultima modificare: Luni, 21 Aprilie 2008
inqui5it0r, utilizator
Cel mai recent răspuns: inqui5it0r , utilizator 08:15, 25 Aprilie 2008
Ce scria pe chitanta cu care s-au depus banii numerar in banca? Si cine a facut aceasta depunere, ea sau dvs.? Exista martori ai acestei tranzactii?
Recomand sa trimiteti aceasta epistola lui Mircea Radu, la emisiunea DIN DRAGOSTE.Sigur va avea succes.#-o
filipstelian a scris:

Recomand sa trimiteti aceasta epistola lui Mircea Radu, la emisiunea DIN DRAGOSTE.Sigur va avea succes.#-o


Un asemenea raspuns nu cred ca are legatura cu acest forum!
Toti facem greseli; important este sa invatam din ele, sa-i invatam si pe altii si sa trecem peste ele. Ceea ce nu ne omoara ne intareste!
Am avut si eu cateva intrebari postate pe acest forum, unele poate greseli copilaresti, stupide, si nimeni nu si-a permis sa-mi dea peste nas sau sa ma ia de urechi; dimpotriva am avut parte de raspunsuri pertinente si foarte obictive.
Ultima modificare: Luni, 21 Aprilie 2008
Lulica, utilizator
Este intr-adevar, o poveste trista si care, din pacate, se intampla destul de des. Va sfatuiesc sa fiti mai optimist, ca doar nu-i dracul chiar atat de negru, pe cat il vopseste lumea. Luati imediat legatura cu un avocat, si chemati pe doamna respectiva in judecata. Plangere la Politie ar fi o a doua solutie, dar m-as mira sa se implice politia intr-o asemenea cauza.
Chiar daca nu aveti bani pentru avocat, aveti dreptul sa fiti reprezentat in instanta. Numai astfel veti putea reglementa aceasta problema, desi, din cate am vazut, va fi destul de greu sa faceti dovada relei credinte a acestei femei. Toate greselile din viata se platesc, acum, daca s-a intamplat sa fie asa, depinde de dumneavoastra ce veti face in continuare, dar o invatatura de minte tot ati tras. Era foarte bine daca, aveati grija sa incheiati un act notarial, ceva care sa dovedeasca provenienta banilor din contul firmei. Totusi, ceva sperante sunt, dar numai cu un avocat bun veti putea sa mai recuperati ceva, mai ales daca mai stie cineva despre aceasta poveste si ma refer aici la contabilul sef al societatii doamnei, care poate depune marturie despre acesti bani. prin urmare, va rog sa contactati un avocat bun si sa urmati sfaturile pe care vi le va oferi. Mult succes!
filipstelian, parerea mea este ca emisiunea din ura ar fi mult mai potrivita dar ma tem ca remarca dvs. este cel putin deplasata. Mi-as dorii sa cred ca sunteti un om implacabil si perfect, dar prefer sa ma rog la D-zeu sa va fereasca de orice fel de ispita care v-ar demonstra cat de vulnerabil sunteti.

Ea a depus banii in banca. Contul este la BRD, iar si eu cand faceam aceste depuneri, nu-mi amintesc sa fi dat vreo explicatie vreodata. Te duci cu banutii, specifici contul si lasi banutii la casierie.

Ea insa, a operat aceasta operatiune prin casierie, adica in registrul de casa arata ca a luat banii din casierie si i-a depus in banca. Nu apar intrari in acea zi in quantum de suma depusa.
Imi amintesc ca era ceva de genul:

soldul pe ziua precedenta sa zicem: 4000 RON
total incasari pe ziua respectiva sa zicem: 2000 RON
cheltuieli...altele decat acea depunere: 1000RON ....
depunerea respectiva (o suma foarte apropiata cu cea incasata de mine asa cum reiese din contractul de vanzare-cumparare): sa zicem 12000...

sold final zi: - 7000
V-am dat un exemplu... general.
Asta este singura proba.... Alta nu am!

Desi toti angajatii stiu adevarul nici unul nu ar depune marturie impotriva sa. Prietenii mei care ar face-o, nu au asistat propriu zis cand i-am predat banii si i-a depus in banca.

Eu mizez foarte mult pe faptul ca aceasta tipa nu vrea sa-mi faca un rau intentionat: niciodata nu si-a manifestat intentia de a imi face o dauna, si mai mizez pe faptul ca e prea bogata ca sa o mai intereseze acea mica suma pe care eu am dat-o ca avans.
Totodata lucrand in domeniul farmaceutic, (caci practic de o doamna farmacista e vorba) si cunoscand-o foarte bine, va face tot posibilul sa evite un scandal. La divortul sau, a renuntat la foarte multe bunuri in favoarea sotului sau, numai ca sa scape de orice judecata, scandaluri si circ.

Tot ce m-a rugat este sa-i dau un timp sa se gandeasca la una din solutiile de rezolvare pentru ca cert este ca-si doreste sa scape de mine. Momentan are datorii destul de mari la furnizori, este pe calea sa-si piarda si apartamentul din cauza ca nu poate sa onoreze un contract la termen...etc.. Trece printr-o perioada dificila si nu mi-as dorii sa o mai intarat si eu in aceasta perioada delicata. Cunosc aceasta realitate, si este foarte tensionata. Se consuma mult, un extra-stress nu as vrea sa-i aduc in primul rand pentru ca risc eu foarte mult, iar in al doilea, ar fi imoral si inutil. Acum nu are ce sa faca efectiv. Sunt sigur de asta! Ea mizeaza pe faptul ca va vinde unele spatii ale firmei sa-si mai acopere din "gauri" si totodata, eliberata partial de griji sa aleg una din solutiile de mai jos.
Aceste realitati "economice" ale firmei eu le cunosc, s-au purtat discutiile in fata mea despre vanzare, cunosc datoriile reale ale societatii si nu sunt simple bluff-uri sa ma amane.

- cea mai confortabila zicea ea, este sa conduc noua masina (desi fara drept legal daca ne gandim), pentru ca rata de leasing lunar, nu este reprezentativa pentru ea si ar fi cea mai reconfortanta posibilitate pentru ea. Din nefericire nu si pentru mine pentru ca natura omului este schimbatoare, iar daca intr-un an am patit ce am patit, probabil dupa inca cateva luni.... o sa reconsidere serios problema mea. Dupa trecerea perioadei de leasing: 4 ani, sa-mi faca un contract de vanzare cumparare... Hai sa fim seriosi! 4 ani sunt aia... amintiti-va va rog cat de mult a trecut in viata dvs, si cate s-au intamplat din 2004.

- o alta masura ar fi sa-mi dea o alta masina, tot a firmei, la care mai are de platit o suma de aproximativ 120 mil lei. Ar fi un mic efort pentru ea, dar este o varianta.

- o alta, sa-mi dea la un moment dat, valoarea avansului.. ceea ce mi se pare cel mai urat compromis. Masina a fost vanduta in regim rapid, cu mult sub pretul sau. Ideea este ca daca ar fi sa-mi iau una identica si la fel (pana si cu aceeleasi probleme tehnicea ca cea care am avut-o) nu voi putea!

Problema este urmatoarea: ce incredere poti sa mai ai in aceasta situatie intr-un astfel de om?
Chiar daca as fi 100% sigur de intentiile ei bune de acum, se poate schimba, mai ales influentata de noua persoana din viata sa, mai ales constransa de problemele financiare.
Nu m-ar mira sa si plece din localitate...sa lase firma in seama unui asociat, angajat al sau...zice ea: "sa-si incerce norocul in Ardeal", de unde si provine.

Va dati seama de magnitudinea situatiei!

As vrea sa stiu daca pana la urma cu ce probe am eu, si martorii mei care, repet, nu au asistat propriu zis la aceasta operatiune, au vreo valoare.

Editez: motivul depresiei mele nu are la baza dragostea... Si eu am dezamagit la randul meu si am fost dezamagit, natura sentimentala a omului este o problema de mare finete si in acest sens am fost un om foarte obiectiv si realist tot timpul. Depresia mea se leaga de simplul fapt ca am pierdut foarte mult in foarte mult timp, o companioana dinamica, un job echitabil si masina mea pe care am trudit-o cu greu. Credeti-ma ca oricat ai iubii pe cineva cand realizezi cat de labil si imoral este, sentimentul nou incercat va fi mila si eventual dispretul.
Multumesc.
Ultima modificare: Marți, 22 Aprilie 2008
inqui5it0r, utilizator

Alte discuții în legătură

Ajutor!!! insolventa si leasing bliss25 bliss25 Buna ziua. Am nevoie de ajutor: am o masina luata in leasing pe numele firmei la care lucrez. eu nu am putut s-o iau pe numele meu pentru ca in urma cu ceva ... (vezi toată discuția)
Se considera inselaciune, abuz de incredere,poate fi incadrat undeva d.p.d.v. juridic? vatajita mihaela vatajita mihaela Mama mea a trait in concubinaj cu un domn timp de 7 ani. In timpul concubinajullui sau facut impreuna mai multe bunuri printre care si 2 masini.Prima masina a ... (vezi toată discuția)
Amenintare cu abuz de incredere sau inselaciune !!!! vaniapopovici vaniapopovici Buna dimineata ! Ma confrunt cu o problema si as dori un sfat avizat . Am cunoscut in anul 2004 un cetatean strain . Din 2004 si pana in februarie , ... (vezi toată discuția)