Dragi colegi
Sunt angajata de 4 ani intr-o firma.Normal la fiecare inceput de an se marea salariul cu un procent stabilit prin negociere.De cand cu ''Criza'' nu se mai mareste nici cu un leut chiar daca firma a iesit cu profit contabil.
Conform contract de munca nr.2895/21 din 29 dec 2006 incheiat de M.M.S.S.F in Cap.4 Art 41 (3) d '' pentru vechime în muncã, minimum 5% pentru 3 ani vechime si maximum 25% la o vechime de peste 20 de ani, din salariul de bazã'' eu inteleg obligativitatea angajatorului sa mareasca salariul cu un minim de 5% !
Gresesc #-o?Va rog un raspuns de la cei mai priceputi decat mine:((.Multumesc .
Revin cu noutati.
Contractul colectiv de munca semnat de catre angajatii firmei la care lucrez abroga CCMN-ul ?
Intreb acest lucru deoarece in CCM-ul semnat de angajati acest articol lipseste plus ca mi-au spus ca am primit mariri de salariu in decursul acestor 3 ani si ca nu se mai ia in considerare cele mentionate de respectivul articol.(marirea dupa al 3-lea an a fost in procent de 2% )
Eu nu am gasit legea unde scrie ca CCM-ul poate abroga CCMN-ul.Gresesc?#-o
Art.238 alin.1 C.mun. dispune ca , contractele colective de munca nu pot contine clauze care sa stabileasca drepturi la un nivel inferior celui stabilit prin contractele colective de munca incheiate la nivel superior.
Spor vechime
lif
Conform art.41 din ccm :părţile contractante sunt de acord ca în perioada următoare să acţioneze pentru
includerea unor sporuri în salariul de bază, ... (vezi toată discuția)
Sporul de vechime
scorpixel
In cazul in care eu sunt angajat pe post cu studii superioare, acum cu marirea salariului minim mi-a facut salariul de 1200 conform ccmn.
In cazul asta eu ... (vezi toată discuția)