avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale probleme SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

probleme SRL

Buna ziua,

Am fost asociat intr-o firma de tip SRL.
Problema este ca firma a fost radiata din oficiu pentru neprezentarea actelor contabile la termen. Ideea este ca nu s-a numit lichidator si acum nu stiu cum sa fac. Am tot cautat sa ma informez mai in detaliu cu ce ar trebuii sa fac shi am deschis acum un partaj judiciar intre asociati pentru a reusi cumva sa ne inpartim bunurile.
Acum au aparut alte discutii si nemultumiri din partea unui asociat cum k nu e de acord cu actul constitutiv si a vrea mai mult.
Ideea este ca eu vreau sa scap cumva mai repede d aceasta problema pentru ca o sa plec din tara in curand.
Stiind ca procesul va dura f mult ...in conditiile in care un asociat e impotriva mereu si va urma si un recurs probabil.... vreau sa stiu daca pot sa vand partile mele sociale catre un alt asociat si acesta sa dobandeasca ceea ce mi s-ar cuveni mie la sfarsitul procesului.
Acest act sa fie anexat la partajul judiciar si astfel eu as iesi din litigiu.

Va multumesc anticipat,
Cel mai recent răspuns: kappauser , utilizator 01:11, 5 Februarie 2011

Problema este ca firma a fost radiata din oficiu pentru neprezentarea actelor contabile la termen

Afirmatia dvs nu este corecta !! presupun ca soc s-a dizolvat pentru nedepunerea bilanturilor la ORC in conformitate cu art 237 din lege 31/1990
Trebuie sa numiti un lichidator in conformitate cu acelasi art 237 care sa achite creditorii sa imparta bunurile ramase asociatilor si sa ceara radierea soc
da este adevarat. Pentru nedepunerea bilantuirilor contabile.. nu m-am exprimat eu corect.
Ideea este ca noi nu am fost informati cu privire la radierea firmei si neshtiind nici legile in vigoare, nici macar nu am stiut ca firma este radiata.
Ba chiar mai mult, am aflat tocmai la doi ani de la radiere.
Am reusit sa iau un document prin care se dovedeste ca noi nu am fost anuntati shi ulttior pbtinerii acestui document am trecut la un partaj judiciar.

Problema este ca firma la ora actuala nu mai exista -este radiata de 3 ani- dar totusi "detine" bunuri imobile care momentan sunt in aer pt sunt ale cuiva care nu mai exista.

Suntem intr-un partaj judiciar pentru a ne putea imparti bunurile insa eu sunt nevoit sa plec din tara shi in situatia data vreau sa las tot ce mi s-ar cuveni mie conform actului constitutiv sa ramaa la unul dintre asociatii mei


Va multumesc
Presupun din nou ca soc nu este RADIATA ci doar dizolvata .
Dizolvarea este prima etapa in vederea radierii
Soc are personalitate juridica pana la radiere
Daca doriti puteti sa imi furnizati numele soc (la tel , mail ) pt a verifica exact starea soc

Am reusit sa iau un document prin care se dovedeste ca noi nu am fost anuntati shi ulttior pbtinerii acestui document am trecut la un partaj judiciar.


ce document ??
societatea este citata la sediu social !!
Din aliniatele (7) si (8) L 31/90, rezulta clar ca nu aveti obligatia numiri unui lichidator, iar dupa 2 ani de la dizolvare societatea este deja radiata din oficiu.

Persoanele interesate (asociatii nemultumiti, creditori, etc) aveau obligatia sa ceara numirea lichidatorului in termenul stabilit de lege (3 luni). Nu au facut-o, ghinion.

Art.237
(7) Daca in termen de 3 luni de la data ramanerii irevocabile a hotararii judecatoresti de dizolvare nu se procedeaza la numirea lichidatorului, judecatorul delegat, la cererea oricarei persoane interesate, numeste un lichidator de pe Lista practicienilor in reorganizare si lichidare, remunerarea acestuia urmand a fi facuta din averea persoanei juridice dizolvate sau, in cazul lipsei acesteia, din fondul de lichidare constituit in temeiul Legii nr. 64/1995 privind procedura reorganizarii judiciare si a falimentului, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.
(7^1) Hotararile judecatoresti pronuntate in conditiile alin. (7) se comunica lichidatorului numit, se publica pe pagina de internet a Oficiului National al Registrului Comertului si se afiseaza la sediul oficiului registrului comertului in care este inmatriculata societatea comerciala dizolvata.
(8) Daca judecatorul delegat nu a fost sesizat, in conditiile alin. (7), cu nici o cerere de numire a lichidatorului in termen de 3 luni de la expirarea termenului prevazut la alin. (7), persoana juridica se radiaza din oficiu din registrul comertului, prin incheiere a judecatorului delegat, pronuntata la cererea Oficiului National al Registrului Comertului, cu citarea partilor, conform dreptului comun.
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Februarie 2011
kappauser, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dizolvare firma fara activitate de la infiintare prin art 237 din l31/1990 kandy kandy Buna ziua,am un srl care a fost dizolvat din aprilie 2008 prin art 237 alin 1 pct 3 din L31/90 (adica din cauza nedepunerii bilanturilor ).As vrea sa stiu ce ... (vezi toată discuția)
Firma dizolvata de catre camera de comert kikirika kikirika Daca am sentinta ca firma e dizolvata ,mai trebuie sa depun declaratii la finante? Dizolvata nu inseamna ca nu mai exista? Cind firma e dizolvata ce se ... (vezi toată discuția)
Radierea unui srl Catalin2010 Catalin2010 In cat timp de la dizolvare prin hotarare judecatoreasca un srl este radiat din oficiu? (vezi toată discuția)