avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 774 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reabilitare termica a blocurilor
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reabilitare termica a blocurilor

E clar. Daca ar fi sa raportam conditiile de acordare a creditelor bancare cu garantii guvernamentale, conform OUG 69/2010, pentru Asociatiile de proprietari, cred ca am gasi maxim 10 blocuri in tot Bucurestiul care intr-adevar corespund acestora. Vorbesc aici de blocuri cu locatari care chiar nu au puterea de a platii aceste lucrari in timp mai scurt. Nu cred ca exista prea multe asemenea Asociatii. Nu cred ca sunt blocuri in care sa nu existe cate vreun rau platnic.
Intrebarea e: Cum facem sa obtinem aceste credite ocolindu-i pe acei proprietari, pe care o alta OUG (nu stiu acum care) ii protejeaza de o eventuala executare silita, deci suntem nevoiti sa-i suportam?
In normele de aplicare a OUG 69/2010 se spune la art.6 punctul 2 "În cazul asociaţiei de proprietari, decizia de reabilitare
termică a blocului de locuinţe şi de contractare a unui împrumut
bancar în condiţiile ordonanţei de urgenţă se ia de către
adunarea generală a proprietarilor, legal constituită, care
hotărăşte cu votul a minimum 90% din membrii acesteia". Deci trebuie sa voteze 90% din membri Asociatiei, sau trebuie sa fie de acord 90% din toti membrii? Aici am iar o dilema.
Va astept cu sugestii.
Blocul in care locuiesc are de gand sa miste ceva pe tema asta in vara ce vine.
Cel mai recent răspuns: kero , utilizator 06:28, 16 Februarie 2011
Adica... insinuati ca un cetatean trebuie obligat sa contracteze un credit doar pentru ca asa vrea un neica... ?
Chiar ca traim in tara tuturor... absurditatilor... :stunned:

Culmea! In blocurile (cutiile de chibrituri) in care exista cetateni care nu vor sa-si captuseasca imobilul acestia au "sansa" de a... ramane necaptusiti...
90% trebuie sa fie de acord cu imprumutul.
Si e normal sa fie asa pentru ca ratele la banca sunt foarte mari si fiecare proprietar isi asuma plata acestora....nu e ca la restantele la intretinere...le plateste sau nu le plateste.....

Ma refer la faptul ca suntem nevoiti sa platim in continuare facturi imense pentru agentul termic din cauza unor asazisi amarati.In blocul nostru nu pensionarii sunt cei cu restante de ordinul zecilor de mii de lei ci oameni in deplinatatea fortelor care nu neaparat ca nu au posibilitatea de a platii, dar chiar se pare ca nu vor. Nu poti avea o familie cu un copil doua masini la scara si o restanta de 11000 lei. Suntem noi ceilalti obligati sa-l suportam pe "contracaptusitul"?
Ultima modificare: Marți, 1 Februarie 2011
ciolpi, utilizator
elga50 a scris:

90% trebuie sa fie de acord cu imprumutul.
Si e normal sa fie asa pentru ca ratele la banca sunt foarte mari si fiecare proprietar isi asuma plata acestora....nu e ca la restantele la intretinere...le plateste sau nu le plateste.....

De acord cu asta.
Dar daca am efectua doar anveloparea cu termosistem a imobilului conform unor evaluari, nu ar costa mai mult de 3000 lei/apartament.
De ce nu sunt "ocoliti" cei care nu doresc sa fie "captusiti"? In BV - ca exemplu - sunt N blocuri care arata... ciudat... :)

Alte discuții în legătură

Hotarare a adunarii generale extraordinare nemteanu nemteanu in blocul in care locuiesc, mai precis la mine pe scara, exista o asociatie de proprietari NUMAI pentru scara noastra (in speta 44 de apartamente). doresc sa ... (vezi toată discuția)
Reabilitarea revine in prim-plan Armenteros Armenteros Dupa ce au anuntat abandonarea programului national de reabilitare a locuintelor, guvernantii repun pe tapet subiectul. In viziunea premierului, cei care isi ... (vezi toată discuția)
Terasa bloc eu.ro eu.ro ce trebuie sa plateasca un locatar de bloc de la et 4 din 10,obligat doar ; 1 hidroizolatie 2 hidro-termoizolatie? (vezi toată discuția)