avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 491 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reabilitarea revine in prim-plan
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reabilitarea revine in prim-plan

Dupa ce au anuntat abandonarea programului national de reabilitare a locuintelor, guvernantii repun pe tapet subiectul.
In viziunea premierului, cei care isi vor reabilita locuintele vor beneficia de deduceri fiscale.
Emil Boc: “Vrem sa punem în practica codul fiscal si sa beneficieze de bonificatii cei care îsi amenajeaza casa prin deduceri fiscale”, a declarat Boc.

Ministrul Economiei, Adriean Videanu, a venit cu alte precizari: suma cheltuita cu materialele si serviciile de reabilitare va fi dedusa fiscal. “Va fi vorba de o deducere fiscala legat de materialele si serviciile pentru materialele de reabilitare a unei case. Este un procent care sa acopere un cuantum stimulati”.

Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 10:54, 25 Iulie 2010
Nu e vorba de revenirea la reabilitarea termica, asa cum o stiam noi, ci in aceeasi idee de renuntare la programul initial...... au pus in sarcina asociatiilor de proprietari sa faca credite si guvernul sa garanteze creditul, sa faca deduceri....si nu stiu ce chestii mai vrea sa mai faca.

Nici nu mai are importanta cu ce vor sa ne momeasca pentru ca punctul de pornire, adica luarea unui credit de catre asociatie, este pierdut din start. La cate restante au asociatiile la furnizori, ce banca iti mai da credit, plus ca de unde sa scoata proprietarii si bani de rambursare in 5 ani?

Pe de alta parte firmele care ar face reabilitarea blocurilor se vor arunca la preturi ...... pentru ca am indoieli ca, nemaicontrolandu-i nimeni, vor mai avea pic de retinere.....

Care proprietari mai au incredere ca presedintele asociatiei si comitetul executiv au negociat la sange pretul? Aici e vorba de comisioane foarte mari, nu mai umblam cu 5 lei la un zugravit de scara...sau mai stiu eu ce peschesuri marunte se dadeau.....

Mai asteptam! Poate vin vremuri mai bune!
E o alta forma de ademenire pentru reabilitare. Oricum, reabilitarea termica prin credit e moarta din start. Nimeni nu se arunca.
La un moment dat cerusem o oferta la o firma sa facem blocul nu prin programul care tocmai a decedat. Fiecarui proprietar ii revenea in jur de 7000 de lei. la o asociatie cu 3 scari, 90 de apartamente.
Asta inseamna undeva in jur de 120 de lei pe luna, suma care nu include si dobanzile la banca...
Dobanzile, prin noul program de "ademenire a reabilitarilor", sunt platite de guvern.
Ce cacealma!
Pai daca s-a razgandit asupra programului mult trambitat, de ce l-as crede eu pe guvern ca o sa-mi plateasca dobanda si nu se va razgandi si ma va lasa cu caruta-n drum?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

S-a zis cu reabilitarea termica a blocurilor! elga50 elga50 Guvernul a dat o OU prin care s-a razgandit si nu mai finanteaza reabilitarea termica a blocurilor, dar se ofera sa plateasca dobanda la creditele pe care ... (vezi toată discuția)
Reabilitare termica ContSters189595 ContSters189595 cum se procedeaza pt a obtine fondurile de la guvern pt reabilitarea termica a blocului? ce acte trebuiesc de la asociatia de proprietari? facturile ... (vezi toată discuția)
Cum putem da vecinii debloc/scara in judecata ? szabyku szabyku Buna ziua. Vrem reabilitate termica a blocului prin fonduri europene si avem semnaturile 50 plus 1 dintre locatari. Blocul nostru are 3 scari. Pentru derularea ... (vezi toată discuția)