avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1096 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... reabilitare termica
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

reabilitare termica

cum se procedeaza pt a obtine fondurile de la guvern pt reabilitarea termica a blocului? ce acte trebuiesc de la asociatia de proprietari?

facturile trebuiesc sa fie achitate la zi, pt a fi aprobata reabilitarea?

multumesc frumos!


Cel mai recent răspuns: eliasav , utilizator 09:20, 15 Martie 2011
Initial,contactati personal serviciul specializat din primarie, care poate sa va comunice concret existenta fondurilor si punctul de vedere al autoritatii locale
Ulterior ,demarati procedura intocmirii formalitatilor care necesita un efort substantial interes si buna vointa aparte din partea persoanei care isi asuma responsabilitatea din partea asociatiei de proprietari,sa initieze aceasta procedura de durata
Cred că s-a încheiat programul de reabilitare termică prin OUG 18/2009.
Se pot face reabilitări cu credite bancare prin OUG 69/2010.
De acord cu @silviu_n, s-au epuizat fondurile pentru sustinerea procentului de 50% dat de guvern, iar acum asociatiile pot face aceasta reabilitare prin efort propriu, sau cu "ajutorul" unui credit bancar cu garantii guvernamentale (ceva gen "prima casa"), dar proprietarii achita integral costul lucrarii.

Ca o parere personala, cel mai eficient lucru, pentru cine se incumeta sa se "inhame" la aceasta lucrare, este sa se stranga un fond, timp de cativa ani, iar cand sunt adunati banii sa se faca lucrarea.
Pentru credit, este necesar acordul a cel putin 90% din proprietari (iar in ziua de azi nu stiu cati mai sunt dispusi sa mai semneze pentru credit)
Si mai exista si conditia obligatorie ceruta de banca ca asociatia sa nu aiba restante la furnizori.
E posibil sa se revina la programul national daca vor aparea fondurile dedicate acestui program. Nu-i totul pierdut! :)
Procedura este publicata pe site-ul Ministerului Dezvoltarii

[ link extern ]

Alte discuții în legătură

Reabilitare termica facuta de proprietar ContSters94817 ContSters94817 Daca mi-am facut singur reabilitarea termica a apartamentului si acum vor veni sa reabiliteze tot blocul, imi lasa lucrarea mea sau dau jos si fac ei din nou ... (vezi toată discuția)
Cum putem da vecinii debloc/scara in judecata ? szabyku szabyku Buna ziua. Vrem reabilitate termica a blocului prin fonduri europene si avem semnaturile 50 plus 1 dintre locatari. Blocul nostru are 3 scari. Pentru derularea ... (vezi toată discuția)
Anveloparea termica prin programul primariei si ordonanta de urgenta 69 din 30 iunie2010 NCorina NCorina Va rog sa imi explice cineva ''OUG 69/2010 Art 13 (3) Beneficiarul va garanta prin angajament asumat de catre propietari locuintelor unifamiliale sau a ... (vezi toată discuția)