Daca mi-am facut singur reabilitarea termica a apartamentului si acum vor veni sa reabiliteze tot blocul, imi lasa lucrarea mea sau dau jos si fac ei din nou si ma pun sa platesc?
In cazul reabilitarii cu imprumut bancar cum se procedeaza, trebuie sa fim de acord 50% +1 din proprietari sau cum?
Inteleg ca in acest caz primaria nu mai plateste nimic, toata cheltuiala o suporta proprietarii?
1. In cazul in care lucrarea facuta de Dv. se integreaza in ceea ce va presupune reabilitarea blocului incercati sa negociati, atat pastrarea lucrarii, cat si scutirea de o parte din plata la comun in noua reabilitare generala a blocului.
2. In cazul in care asociatia isi face reabilitarea in regie proprie, sigur, trebuie acordul a 50% + 1 din proprietari, dar tinand cont ca este o lucrare foarte costisitoare e bine sa aveti acordul a cat mai multor proprietari.
In acest caz lucrarea nu se face in cadrul programului national de reabilitare a blocurilor si deci nu va fi acoperit nici de guvern, nici de primarie.
Totusi e bine sa va interesati la Ministerul turismului si dezvoltarii sau la primarie..... s-ar putea sa fi aparut noi proceduri de aplicare a legii.
UPDATE later OUG 69/2010 are un link in Documentatie specifica asociatiilor de proprietari - primul topic al sectiunii acesteia.