avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale infiintare srl
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

infiintare srl

va rog sa ma ajute cineva.
- unde gasesc model de statut si act constitutiv pentru srl?
- cate coduri de activitati se pot pune in statut, la infiintare srl?
- pentru fiecare cod trebuie platit taxa?cat e?unde se plateste?
- cat ma costa infiintarea unui srl,cap coada si cat dureaza?
Cel mai recent răspuns: M_d , utilizator 11:22, 23 Aprilie 2009
maty_anayd a scris:

posibil sa coste mai putin in alte zone,dar aici la mine ,in ALEXANDRIA, acesta-i pretul . daca mai pun stampilele,facturierul,chitantierul.........,contabilul,ne indepartam mult de 1200 lei.

Contabilul nu intra in calcul. El reprezinta o cheltuiala viitoare.
taxa de aproximativ 500 lei se plateste la ONRC in momentul depunerii documentatiei.....aceasta taxa e variabila in functie de numarul de asociati, administratori, numar de caziere fiscale, capital social......
in cuantumul sumei de 1200 lei, probabil a intrat si capitalul social dar si comisionul societatii care a ajutat la redactarea actului constitutiv sau la finalizarea documentatiei( banui ca e vorba de o societate)
Roxana Zbarnea a scris:

taxa de aproximativ 500 lei se plateste la ONRC in momentul depunerii documentatiei.....aceasta taxa e variabila in functie de numarul de asociati, administratori, numar de caziere fiscale, capital social......
in cuantumul sumei de 1200 lei, probabil a intrat si capitalul social dar si comisionul societatii care a ajutat la redactarea actului constitutiv sau la finalizarea documentatiei( banui ca e vorba de o societate)

Ai dreptate Roxana.
Buna ziua,

Am depus recent actele pentru infiintarea unui SRL. Am depus la Registru toate documentele solicitate pentru a fi inaintate catre judecator. Zilele trecute am primit urmatoarele documente inapoi : o hotarare judecatoreasca, certificatul de inregistrare si certificatul de constatare.
Nedumeririle mele sunt urmatoarele :
1. Actul constitutiv a fost doar consultat de catre angajatul Registrului si a ramas pur si simplu in exemplar semnat de catre mine, fara o data oficiala sau semnatura din partea lor. Nu trebuia sa contina una din cele de mai sus ? Sau sa fie legalizat de catre un notar ? Cand am intrebat mi s-a raspuns ca de anul acesta nu mai este nevoie.
2. Cele 3 documente mentionate mai sus sunt suficiente ? Nu mai trebuia sa primesc inapoi altceva ?
3. Din moment ce declaratia de inregistrare fiscala a fost completata la momentul depunerii actelor la Registru si acum nu am mai primit nimic de acest fel inapoi, mai este nevoie sa merg la Finante sa depun vreo declaratie ?

Mentionez ca este SRL, neplatitor de TVA si cu plata impozitului pe profit.

Va multumesc frumos pentru raspuns !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare fiscala srl just.rain just.rain dupa efectuarea procedurii de infiintare srl la registru comertului, care sunt formalitatile necesare in vederea inregistrarii fiscale a societatii? m-ar ... (vezi toată discuția)
Transformare srl-d in srl robert_11 robert_11 Buna ziua. Am un SRL-D cu 5 coduri CAEN. Doresc adaugarea de alte noi coduri. Conform legislatiei, SRL-D are maxim 5 coduri, daca mai adaug, ma transform in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua - infiintare librarie yonut yonut Buna ziua... Am si eu o intrebare....Avem spatiul si mobilierul necasar pentru o librarie (tipografie)....as vrea si eu sa stiu cat costa si ce acte trebuie ... (vezi toată discuția)