avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... promovare temporara in functie de conducere
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

promovare temporara in functie de conducere

Buna ziua,
am o nelamurire cu privire la salarizarea functionarului public numit prin promovare temporara in functie de conducere. Concret: daca un functionar clasa I gradul profesional asistent este numit ca sef serviciu cum se va face salarizarea? la nivelul gradului profesional asistent la care se adauga indemnizatia de conducere sau la nivelul de salarizare pentru gradul superior. Mentionez ca in structura organizatorica functia de sef serviciu este nou infiintata neexistand istoric cu privire la salarizarea pe aceasta functie. Intrebarea mea se refera la modul concret de calcul al salariului si nu la stabilirea salariului conform L 285/2010. De unde se incepe, de la OG 9/2008, dupa care se introduc sporurile in salariul de baza apoi se face reducerea de 25% si apoi cresterea de 15% ?
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 20:13, 9 Martie 2011
Buna dimineata !
Pentru perioada in care sunteti promovat/a in functia publica de conducere ( cel mult 6 luni + 3 luni) aveti dreptul la salariul corespunzator functiei in care promovati temporar ... Modalitatea de calcul este cea pe care ati precizat-o ... OG 9 , diminuare 25% , majorare 15% ...
Bafta !
Multumesc
Am si eu o nelamurire: din 1995 am indeplinit in cadrul primariei mai multe functii: de agent fiscal, de inspector impozite si taxe, de viceprimar, de sef serviciu -personal contractual , iar din august 2010 am fost trecut pe studii superioare, absolvind Facultatea de stiinte Administrative. Incepand din ianuarie 2011 am devenit functionar public, clasa I grad debutant, pe acelasi post pe care am fost si ca personal contractual din 2004. In acest moment am o vechime in administratie publica de aproape 17 ani. Intrebarea mea este daca mi se considera vechime pe post de conducere de sef serviciu si daca pot ocupa temporar functia vacanta de secretar, deoarece sunt singurul cu studii superioare din primarie.
1. la promovare, trebuia sa fiti incadrat pe gradul asistent, nu debutant.
2. doar in masura in care este vorba de o primarie de comuna, singura la care se face derogarea de la vechimea de 2 ani in specialitatea studiilor superioare (ca exceptie, se poate numi si o persoana cu studii medii, cu obligatia de a scoate postul la concurs din 6 in 6 luni).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot sa ocup functia de sef serviciu? nusepoate nusepoate Am functia de Contabil- Primaria comuna- Func.Public Consilier Debutant cu studii S ( Trecerea de la contractual studii M pe functie publica S in august 2010 ... (vezi toată discuția)
Promovarea functionarului public nicol1970 nicol1970 am terminat anul trecut facultatea de administratie publica si am solicitat incadrarea mea corespunzatoare conform studiilor superioare deoarece pana acum am ... (vezi toată discuția)
Functie publica superioara winter_wind winter_wind o functie publica este superioara alteia fctie de: clasa, grad si treapta? functia de consilier superior treapta 1 este superioara celei de consilier superior ... (vezi toată discuția)