Buna dimineata. Sunt consilier juridic la un ONG. Doresc sa aflu daca pentru a participa la examenul de admitere in magistratura acumuland vechime anterioara de 5 ani intr-una din urmatoarele profesii: notar, avocat, consilier juridic etc....pentru cea din urma functie este nevoie sa fac parte din ''faimosul'' Colegiu al Consilierilor Juridici (cred ca asa se numeste) ori e suficient ca in CIM sa figureze consilier juridic la functie. Multumesc anticipat. O zi frumoasa!
Trebuie sa faceti parte din Colegiul consilierilor juridici. De aici vi se da legitimatie, insigna... si sunteti inregistrata pe tabloul consilierilor.
Si Clasificarea Ocupatiilor din Romania....unde apare functia de Consilier Juridic...de ce nu ar fi suficient? legea 303/2004 nu precizeaza nimic in acest sens. va rog, nu ma speriati :O....am 3 ani vechime de la terminarea facultatii. teoretic mai am nevoie de 2 pentru a da examen.....#-o
Studiati Statutul consilierilor juridici, publicat in Monitorul Oficial partea I nr. 684/29.07.2004 si Legea nr. 514/2003, privind organizarea si exercitarea profesiei de consilier juridic. Sunt si stiu cu ce se mananca. Consilier juridic este profesie, nu doar ocupatie.
Nu e chiar asa.
Poti sa te inscrii la CCJ si sa-ti fie recunoscuta vechimea.
Nush sigur daca e obligatorie legitimatia lor pentru a participa la examen. Treaba e ca ei vor bani. Eu refuz sa ma inscriu.
Mai sapa.