buna ziua! am o problema si anume: o fost iubita a sotului meu i-a spart acestuia adresa de yahoo messenger acum cateva luni de zile. a postat in numele lui mesaje cu caracter defaimator si, in plus, s-a folosit de datele din lista sa de mess pentru a afla care este adresa mea de e-mail si pentru a imi trimite un e-mail in care povestea numai lucruri urate despre sotul meu si acuze foarte grave. am mers impreuna cu sotul meu la DIICOT si am facut o plangere. am inteles ca luna asta i-au fost confiscate calculatoarele din casa acesteia si in plus ca i s-a pus interdictia de a parasi tara.(ea fiind dansatoare in Japonia si avand in gand sa se intoarca acolo).spuneti-mi va rog, care este pedeapsa in casul acestor infractiuni si daca exista sau nu impacarea partilor. multumesc
Încadrarea juridică, din punctul meu de vedere e următoarea:
Art. 42. din Legea nr. 161 din 2003 - (1) Accesul, fără drept, la un sistem informatic constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă. (2) Fapta prevăzută la alin. (1), săvârşită în scopul obţinerii de date informatice, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.
(3) Dacă fapta prevăzută la alin. (1) sau (2) este săvârşită prin încălcarea măsurilor de securitate, pedeapsa este închisoarea de la 3 la 12 ani.
Art. 44 din Legea nr. 161 din 2003 : (1) Fapta de a modifica, şterge sau deteriora date informatice ori de a restricţiona accesul la aceste date, fără drept, constituie infracţiune şi de pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani. (2) Transferul neautorizat de date dintr-un sistem informatic se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 12 ani. (3) Cu pedeapsa prevăzută la alin. (2) se sancţionează şi transferul neautorizat de date dintr-un mijloc de stocare a datelor informatice.
De impacat nu va puteti impaca dar daca isi angajeaza avocat istet ar putea primi o amenda administrativa in conditiile in care partile se inteleg.
Va fi greu intrucat DICOT-ul nu prea obisnuieste sa procedeze asa,dar se poate...;)