avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... violarea corespondentei electronice
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

violarea corespondentei electronice

buna ziua,
acum cateva zile cineva mi-a spart parola la adresa de yahoo messenger si a listat niste discutii pe care le-am avut cu o alta persoana. Reprezinta acest lucru violarea corespondentei personale? si daca da cum se pedepseste. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters182415 , utilizator 14:56, 2 Februarie 2011
violarea secretului corespondentei 195 cp , de la 6 luni la 3 ani inchisoare. ramane insa de dovedit vinovatia respectivei persoane
Bună ziua,

Dacă vorbim de corespondența electronică, părerea mea e că încadrarea juridică e următoarea:

Art. 42. din Legea nr. 161 din 2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenței în exercitarea demnităților publice, a funcțiilor publice și în mediul de afaceri, prevenirea și sancționarea corupției - (1) Accesul, fără drept, la un sistem informatic constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă. (2) Fapta prevăzută la alin. (1), săvârşită în scopul obţinerii de date informatice, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.
(3) Dacă fapta prevăzută la alin. (1) sau (2) este săvârşită prin încălcarea măsurilor de securitate, pedeapsa este închisoarea de la 3 la 12 ani.

Art. 44 din Legea nr. 161 din 2003 : (1) Fapta de a modifica, şterge sau deteriora date informatice ori de a restricţiona accesul la aceste date, fără drept, constituie infracţiune şi de pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani.
(2) Transferul neautorizat de date dintr-un sistem informatic se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 12 ani. (3) Cu pedeapsa prevăzută la alin. (2) se sancţionează şi transferul neautorizat de date dintr-un mijloc de stocare a datelor informatice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infractiuni informatice bolfutza85 bolfutza85 buna ziua! am o problema si anume: o fost iubita a sotului meu i-a spart acestuia adresa de yahoo messenger acum cateva luni de zile. a postat in numele lui ... (vezi toată discuția)
Furtul de identitate pe facebook! ileama ileama Exista vreun mod in care poti actiona in instanta in cazul furtului de identitate pe facebook? Acum 2-3 luni cineva mi-a spart toate conturile si s-a folosit ... (vezi toată discuția)
Intrebare Expert Judiciar in Criminalistica si Informatica Expert Judiciar in Criminalistica si Informatica Buna ziua! O persoana mi-a spart/aflat parola ( nu stiu cum ) si mi-a accesat contul de facebook si de email, de asemenea a mai dat parola mea la cineva pe o ... (vezi toată discuția)