Exista vreun mod in care poti actiona in instanta in cazul furtului de identitate pe facebook? Acum 2-3 luni cineva mi-a spart toate conturile si s-a folosit de conversatiile mele pentru a-mi denigra imaginea printr-un virus, keylogger. Cu toate ca am dat raport, fostul cont nu s-a inchis, ramanand in posesia acelei persoane. De atunci, posteaza in numele meu conversatii, poze. Intre timp am aflat persoana responsabila, ea singura dandu-se de gol. Din moment ce stiu vinovatul, pot actiona in instanta, sau macar la politie, sa fac cumva sa inceteze?
La politie sau parchet mergeti si depuneti plangere, e vb de infractiune contra confidentialitatii si integritatii datelor si sistemelor informatice legea 161/2003 .
Art. 42. - (1) Accesul, fără drept, la un sistem informatic constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă.
(2) Fapta prevăzută la alin. (1), săvârșită în scopul obținerii de date informatice, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.
(3) Dacă fapta prevăzută la alin. (1) sau (2) este săvârșită prin încălcarea măsurilor de securitate, pedeapsa este închisoarea de la 3 la 12 ani.
Art. 44. - (1) Fapta de a modifica, șterge sau deteriora date informatice ori de a restricționa accesul la aceste date, fără drept, constituie infracțiune și de pedepsește cu închisoare de la 2 la 7 ani.
(2) Transferul neautorizat de date dintr-un sistem informatic se pedepsește cu închisoare de la 3 la 12 ani.
(3) Cu pedeapsa prevăzută la alin. (2) se sancționează și transferul neautorizat de date dintr-un mijloc de stocare a datelor informatice.
Multumesc pentru raspuns! As vrea sa mai stiu daca furnizorul de internet mi-ar putea spune ip-ul calculatorului de unde mi-au spart conturile, pentru a avea dovada clara.