avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 986 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Furtul de identitate pe facebook!
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Furtul de identitate pe facebook!

Exista vreun mod in care poti actiona in instanta in cazul furtului de identitate pe facebook? Acum 2-3 luni cineva mi-a spart toate conturile si s-a folosit de conversatiile mele pentru a-mi denigra imaginea printr-un virus, keylogger. Cu toate ca am dat raport, fostul cont nu s-a inchis, ramanand in posesia acelei persoane. De atunci, posteaza in numele meu conversatii, poze. Intre timp am aflat persoana responsabila, ea singura dandu-se de gol. Din moment ce stiu vinovatul, pot actiona in instanta, sau macar la politie, sa fac cumva sa inceteze?
Cel mai recent răspuns: ileama , utilizator 21:34, 26 Ianuarie 2014
La politie sau parchet mergeti si depuneti plangere, e vb de infractiune contra confidentialitatii si integritatii datelor si sistemelor informatice legea 161/2003 .

Art. 42. - (1) Accesul, fără drept, la un sistem informatic constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă.
(2) Fapta prevăzută la alin. (1), săvârșită în scopul obținerii de date informatice, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.
(3) Dacă fapta prevăzută la alin. (1) sau (2) este săvârșită prin încălcarea măsurilor de securitate, pedeapsa este închisoarea de la 3 la 12 ani.

Art. 44. - (1) Fapta de a modifica, șterge sau deteriora date informatice ori de a restricționa accesul la aceste date, fără drept, constituie infracțiune și de pedepsește cu închisoare de la 2 la 7 ani.
(2) Transferul neautorizat de date dintr-un sistem informatic se pedepsește cu închisoare de la 3 la 12 ani.
(3) Cu pedeapsa prevăzută la alin. (2) se sancționează și transferul neautorizat de date dintr-un mijloc de stocare a datelor informatice.

Multumesc pentru raspuns! As vrea sa mai stiu daca furnizorul de internet mi-ar putea spune ip-ul calculatorului de unde mi-au spart conturile, pentru a avea dovada clara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare Expert Judiciar in Criminalistica si Informatica Expert Judiciar in Criminalistica si Informatica Buna ziua! O persoana mi-a spart/aflat parola ( nu stiu cum ) si mi-a accesat contul de facebook si de email, de asemenea a mai dat parola mea la cineva pe o ... (vezi toată discuția)
Violarea corespondentei electronice viorel42 viorel42 in urma cu aproximativ 30 de zile a inceput un calvar ptr mine,o cunostinta mi-a spart parola la un cont pe facebook si posteaza in numele meu,nu s-a oprit ... (vezi toată discuția)
Parola si cont sparte. utilizare fara acordul meu Alinn2012 Alinn2012 Treaba sta in felul urmator. Mi-a fost sparta parola la Messenger, s-a intrat fara acordul meu pe respectivul cont, s-a utilizat contul meu si au fost trimise ... (vezi toată discuția)