avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Promovare in grad
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Promovare in grad

Anul trecut am implinit zece ani de vechime in munca si, cel putin teoretic, trebuia sa fiu promovat din gradul asistent treapta I in gradul principal treapta III. Nu s-a intamplat acest lucru, deoarece am vazut o hartie scrisa prin care era foarte clar precizat ca, din cauza lipsei de fonduri financiare, nu se face nici un fel de promovare in anul 2010.
Intrebarea mea este: cat este de legal?, deoarece in acelasi an, respectiv 2010, la alte institutii s-a promovat fara probleme.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: alina8008@yahoo.com , utilizator 23:25, 1 Februarie 2011
"hartia scrisa" trebuia sa aiba si o motivare juridica.
Pentru ca in 2010 am organizat prompvari in clasa, grad profesional si treapta la "toata lumea" (care indeplinea conditiile), am citit cam tot ceea ce tinea de promovare.
Eu nu stiu sa fi dat de sintagma din cauza lipsei de fonduri financiare ca impediment in promovare...

Deci, unde scrie?

In conformitate cu prevederile Legii nr. 188/1999 privind Statutul funcţioanrilor publici (r2), cu modif. si complet. ulterioare, pt. activitatea desfasurata, functionarii publici au dreptul la un salariu, in consecinta functia publica pentru care se organizeaza concurs trebuie sa fie finantata.
Daca s-a intocmit si planul de ocupare a functiilor publice la termen, atunci finantarea trebuie sa existe.

Ultima modificare: Marți, 1 Februarie 2011
Darie Tudor, utilizator
Concursul sau examenul de promovare în gradul profesional se organizează de autoritatea sau instituţia publică, în limita funcţiilor publice rezervate promovării, cu încadrarea în fondurile bugetare alocate.
În conformitate cu prevederile Legii nr. 188/1999 privind Statutul funcţioanrilor publici (r2), cu modificările şi completările ulterioare, pentru activitatea desfăşurată, funcţionarii publici au dreptul la un salariu, în consecinţă funcţia publică pentru care se organizează concurs de recrutare trebuie sa fie finanţată.
scuzati, va rog
funcţia publică pentru care se organizează concurs sau examen de promovare trebuie sa fie finanţată.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aviz anfp ptr promovare grad primcaz primcaz Buna ziua, As vrea sa stiu daca ptr organizarea unui examen/concurs ptr promovare a functionarilor publici intr-un grad profesional superior, este necesar ... (vezi toată discuția)
Avansare in grad profesional foltalucian foltalucian Lucrez in sistemul bugetar din anul 1994, cand am fost incadrat pe studii medii. Deorece din 1994 si pana in prezent nu am fost avansat la termenele legale, ... (vezi toată discuția)
Promovare in treapta functionari publici msz msz BUna, am o problema legata de promovarea in treapta a functionarilor publici. Sunt incadrat consilier juridic grad asistent treapta 3. in data de 1 August 2008 ... (vezi toată discuția)