avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... promovare in treapta functionari publici
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

promovare in treapta functionari publici

BUna, am o problema legata de promovarea in treapta a functionarilor publici. Sunt incadrat consilier juridic grad asistent treapta 3. in data de 1 August 2008 se implineste o perioada de 2 ani de cand sunt incadrat in aceasta functie. La solicitarea mea de a fi promovat in treapta superioara, respectiv treapta a 2-a, mi se raspunde ca nu se poate efectua promovarea decat dupa aprobarea bugetului. Nedumerirea mea ar fi daca este posibil ca de aprobarea unui buget sa depinda promovarea functionarilor publici, stiut fiind faptul ca nu numai latura pecuniara este consecinta promovarii in functia publica. Daca as fi promovat doar la aprobarea bugetului ar insemna sa pierd cel putin 6 luni in vederea unei promovari ulterioare. Textele legale care reglementeaza acesata problema sunt cuprinse in dispozitiile Legii 188/1999 si a OG 6/2007. Mi-ar fi de folos parerile voastre. Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:38, 22 Iulie 2008
Promovarea in clasa, promovarea in grade profesionale si avansarea in trepte de salarizare nu sunt conditionate de existenta unui post vacant.
Promovarea in gradul profesional imediat superior celui detinut de functionarul public se face prin concurs sau examen, [b]organizat anual,[/b] prin transformarea postului ocupat de functionarul public ca urmare a promovarii concursului sau examenului.
Examenul de promovare in gradul profesional se organizeaza de autoritatea sau institutia publica, cu avizul Agentiei Nationale a Functionarilor Publici, in limita functiilor publice rezervate promovarii, cu incadrarea in fondurile bugetare alocate.
Asa cum rezulta din textele citate mai sus, examenul de promovare in gradul profesional este organizat de autoritatea sau institutia publica, numai cu avizul Agentiei Nationale a Functionarilor Publici si in limita functiilor publice rezervate promovarii, cu incadrarea in fondurile bugetare alocate.
Prin urmare, dupa aprobarea bugetului institutiei se poate organiza un examen de promovare desi cunosc cazuri in care nu s-a mai tinut cont de buget.

Daca nu vor sa va promoveze inainte de aprobarea bugetului, mergeti si le spuneti ca in noul buget sa se prevada si banii necesari promovarii in functie.
Nu este vorba de promovare in grad profesional ci in treapta de salarizare care nu necesita examen. se face pur si simplu la propunerea sefului de serviciu cu aprobarea ordonatorului de credite. Oricum cred ca voi ajunge sa ma judec cu institutia la care muncesc, in cazul unui raspuns in scris negativ. Oricum e o piedica in calea promovarii functionarului public si inca un motiv pentru multe persoane de a nu ramane in administratie. Va multumesc pentru raspunsuri.
Intr-adevar, pentru promovarea in treapa de salarizare nu este necesara organizarea unui concurs.
Depuneti o cerere in acest sens la conducerea institutiei publice. In urma raspunsului dat de catre acestia aveti posibilitatea de a va adresa instantei de contencios administrativ.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promovarea functionarilor publici FLORIANMATEI FLORIANMATEI Care sunt procedurile de promovarea a functionarilor publici, din functia de consilier grad profesional principal treapta 1 de salarizare, in consilier grad ... (vezi toată discuția)
Promovare functionari publici alada alada Buna Ziua Va rog sa ma sfatuiti intr-o problema legata de promovare.Lucrez intr-o institutie publica din anul 2001. Mentionez ca abia in anul 2003 am trecut ... (vezi toată discuția)
Avansare in treapta a functionarilor publici in 2010 functionar 1 functionar 1 solicit raspuns la intrebarea :daca pentru avansarea in treapta 2 si 1 de salarizare in 2010 ,in mod exceptional vechimea poate fi redusa la 1 an de catre ... (vezi toată discuția)