avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Renuntarea la repartitoare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Renuntarea la repartitoare

Buna ziua,

Vreau sa va cer ajutorul in intelegerea unei probleme legate de drepturile proprietarilor de apartamente si a asociatiilor de proprietari.
Eu sunt proprietar al unui apartament intr-un bloc unde exista contoare la calorifere si unde, pana luna aceasta se platea o firma pentru a face calculul pentru fiecare apartament a sumei ce urma sa fie platita.
De luna aceasta, asociatia de proprietari a decis sa renunte la serviciile acestei firme, pe motiv ca este prea scumpa si sa se plateasca la numarul de elementi din calorifere.
Cum eu am apartament cu trei camere, va dati seama ce suma de plata ar fi. Problema mea nu este cu plata pe elementi, cat faptul ca eu nu locuiesc acolo, apartamentul este gol si nu sta nimeni in el. Este corect ca asociatia sa ma puna sa platesc caldura la numarul de elementi, daca caloriferele mele sunt inchise si nu locuieste nimeni in apartament?#-o

Va multumesc anticipat pentru orice raspuns.
M. Florescu
Cel mai recent răspuns: marioflorescu , utilizator 10:39, 1 Februarie 2011
Plata "cu elementul de calorifer" este, ca sa folosesc un eufemism, atipica, dar daca nu folosesc eufemismul am sa spun ca este o prostie fara margini...
Sunt calorifere de tabla, sunt calorifere tip uscator de prosop....pe acelea cum naiba le considera? Le masoara cu sublerul? Fac ei socoteli izvorate din mintile lor? Sau cum?
Macar daca reveneau la repartizarea clasica pe cota-parte indiviza....sau si mai bine cu o inventariere a intregului sistem si apoi pentru fiecare apartament individualizat pe baza SET-ului. Mare ti-e gradina, Doamne!

Daca hotararea de a renunta la firma de calcul apartine proprietarilor si a fost luata in adunarea generala cu o majoritate de 50% + 1 dintre cei contorizati, atunci nu prea mai aveti ce face. Puteti eventual sa contestati renuntarea la contorizarea caldurii si inlocuirea ei cu repartizarea la pausal pe metoda "cu elementul", nelegala, la primaria de care apartineti.

Daca aceasta decizie a fost arbitrara, a unui numar restrans de oameni din bloc, cu atat mai mult puteti reclama acest lucru la primarie la Biroul de relatii cu asociatiile de proprietari.

Convingerea mea este ca in curand, poate nu in acest sezon, ci in urmatorul, vor reveni la masuratoarea repartitoarelor, mai ales ca se tinde spre renuntarea la subventionarea Gcal. si marirea substantiala a facturii la caldura.
Ultima modificare: Marți, 1 Februarie 2011
elga50, moderator
Multumesc mult de tot pentru raspunsul Dumneavoastra!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum este corect calculata caldura la un bloc din bucuresti care a fost contorizat cu repartitoare de costuri iar ulterior sa renuntat la ele mihaelutza41 mihaelutza41 Din acest an la noi in bloc sa renuntat la repartioarele de costuri la caldura si am trecut din nou la sistemul pausal{adica se calculeaza caldura pe suprafata ... (vezi toată discuția)
Repartitoare!!! cllarrissa cllarrissa ce se poate face pentru a renunta la reprtitoarele din apartament? din cate stiu acestea nu sunt avizate de catre Institutul de Metrologie, iar directorul ... (vezi toată discuția)
Repartitoarele de caldura lauriana74 lauriana74 cum se poate renunta la repartitoarele de caldura montate in apartament? dupa renuntare, cum se va face plata caldurii? contorizat? (vezi toată discuția)