avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CCM 2008
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CCM 2008

Tocmai ne-a expirat contractul colectiv de munca. Incheierea unui nou contract, mai ales in baza celui existent nu este o problema. Insa, va rog sa imi mentionati daca au intervenit incepand din ianuarie 2007 pana in prezent modificari imprtante, de care ar trebui sa tin cont.

Ma gandesc ca o persoana de la resurse umane ma poate ajuta, mai bine zis o cautare care ar dura la mine cateva ore bune, la cineva in "domeniu" ar dura doar cateva minute maxim, si va putea sa-mi dea indrumari si informatii mai exacte.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:12, 25 Aprilie 2008
puteti face un act aditional la CCM existent (in cazul in care reprezentantii salariatilor sunt aceeasi) sau un CCM nou cu o valabilitate de 2-3 ani.
- consider ca ar trebui sa va ghidati dupa CCM la nivel national pe anii 2007- 2011
CCM-ul, exista undeva o prevedere care impune durata de valabilitate a ei 1? Adica pot sa-l inchei de ex. pentru 3 ani, ca si la nivel national are valabilitate intre 2007-2010. Nu de alta, dar sa nu trebuiasca sa tot depunem acte adtionale in fiecare an....
poti pe 3 ani valabilitate, acte aditionale oricum trebuie sa faci in momentul in care apar modificari la CCM la nivelul societatii (ex. schimbare reprez. ai salariatilor, modificari legislative....)
magyari a scris:

CCM-ul, exista undeva o prevedere care impune durata de valabilitate a ei 1? Adica pot sa-l inchei de ex. pentru 3 ani, ca si la nivel national are valabilitate intre 2007-2010. Nu de alta, dar sa nu trebuiasca sa tot depunem acte adtionale in fiecare an....

Legea nr.130/1996 privind contractul colectiv de muncă, CCM se încheie pe o perioadă determinată, care nu poate fi mai mică de 12 luni, sau pe durata unei lucrări determinate (art.23 alin.1).
Puteti incheia CCM pe o perioada mai mare de 12 luni.

Va rog sa ma ajutati, sau sa ma indrumati cu modificarile ligislative care au aparut in perioada 01.03.2007 pana in prezent. Ma intereseaza ordonante, hotarari, orice. Eu nu lucrez in acest domeniu, si mi-ar lua foarte mult identificarea acestor modificari, timp in care suntem deja descoperiti, deoarece persoana care raspundea de aceste activitati, nu isi poate desfasura activitatea.

Eu am intocmit procesul verbal de alegere al reprezentantilor, am declaratia, imputernicirea, cerere etc. insa ultima etapa este verificarea fostului CCM daca este in regula, sau daca trebuiesc efectuate modificari.

Eventual, solicit ajutor, si contra cost. Ideea este ca am probleme, si fara ajutor nu voi putea sa-l finalizez in timp, urmand sa fim amendati, pentru neinregistrarea CCM-ului....:(

Va rog sa ma contactati, in cazul in care ma puteti ajuta.

Alte discuții în legătură

Contract colectiv de munca alinaion82 alinaion82 Buna ziua! Societatea noastra are CCM valabil pana in anul 2013. In tot acest timp, se mai fac modificari la acest contract? Daca avem angajati noi, se face ... (vezi toată discuția)
Semnarea actului individual la contractul de munca pe anul 2008 MARIANA CODRUT MARIANA CODRUT ACTUL ADTIONAL PE ANUL 2008 SE APLICA LA UNITATEA NOASTRA DE LA 1 MARTIE 2008 MAI MULTI SALARIATI AM REFUZAT IN LUNA MARTIE 2008, SA SEMNAM TABELELE ... (vezi toată discuția)
Ccm 2011 lacramioaragologan lacramioaragologan BUNA ZIUA, as vrea sa stiu daca avem un contract colectiv in derulare din 2010 trebuie sa facem act aditional cu noile prevederi din codul muncii? se ... (vezi toată discuția)